Çavdarhisar’da Gaziler Günü kutlandı

Çavdarhisar’da Gaziler Günü kutlandı

Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde, Gaziler Günü, düzenlenen törenle kutlandı.19 Eylül Gaziler günü Çavdarhisar’da hükümet konağı önünde bulunan Atatürk büstüne Çavdarhisar Kaymakamı Kadir Yurdagül ve...

Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesinde, Gaziler Günü, düzenlenen törenle kutlandı.

19 Eylül Gaziler günü Çavdarhisar’da hükümet konağı önünde bulunan Atatürk büstüne Çavdarhisar Kaymakamı Kadir Yurdagül ve Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer’in çelenk sunumuyla başladı.Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla program devam etti.

"Cumhuriyetimizin kurucusu büyük asker Atatürk’e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanının verilişinin 96. yıldönümüdür" diyen Kaymakam Kadir Yurdagül, ’’Türk Milleti, bağımsızlık tutkusu, vatanına ve milli değerlerine gönülden bağlılığı gibi nitelikleriyle, tarihi boyunca vatan toprağını canından üstün tutmuş, varlığına yönelen tehditlere, her türlü güçlüğe göğüs gererek, kararlılıkla karşı koymuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı, Ulusumuzun kuşaktan kuşağa aktarılan bu kararlılığının göstergesi olarak tarihteki yerini almıştır. Kurtuluş Savaşı’nın ardından kurulan Cumhuriyetimiz, Atatürk başta olmak üzere vatan sevgisiyle, yaşamını ülkesine adayan kahramanlarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir’’ dedi.

Vatan ve millet aşkıyla canını feda eden şehit ve gazilerin bu fedakarlıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını belirten Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, ’’Bu cesaret ve fedakarlığın herhangi bir karşılığı söz konusu olamaz. Bu vatan, bu millet, şehitlerimize, gazilerimize minnet ve şükran borçludur. Türk Milleti tarih boyunca vatanı, milleti, inançları için, yeri geldiğinde canını vermekten hiç çekinmemiştir ve bugünlere gururla gelmiştir. Yaşadığımız coğrafyanın bizler için vatan olması, yurt olması şehit ve gazilerimizin verdiği mücadeleyle gerçekleşmiştir" ifadelerini kullandı. (YD - EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.