Çek Gazeteci Ve Turizmciler Bodrum’u Tanıtacak

Çek Gazeteci Ve Turizmciler Bodrum’u Tanıtacak

Kartaca Turizm ve Firo Tur işbirliğiyle Bodrum’u tanıtmak için Çek Cumhuriyeti’nden davet edilen Çek gazeteci ve tur operatörleri, Başkan Mehmet Kocadon’u ziyaret ederek Bodrum hakkında merak ettikler...

Kartaca Turizm ve Firo Tur işbirliğiyle Bodrum’u tanıtmak için Çek Cumhuriyeti’nden davet edilen Çek gazeteci ve tur operatörleri, Başkan Mehmet Kocadon’u ziyaret ederek Bodrum hakkında merak ettiklerini sordu.

Bodrum Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen ziyarette Kartaca Turizm Genel Müdürü Firo Tur Ege Bölge Temsilcisi Fatih Günay ve Çek tur operatörü firması FiroTour Ürün Müdürü SimonaPursova, Başkan Kocadon’a organizasyon hakkında bilgi verdi. İlçeyi gezdirecekleri Çek gazeteciler Dana EmingerovaPravdova, Petr Pravda, MichaelaVankova, JitkaHorcicova ve Eva Hirschova ile FiroTourGuide’dan turizmci MiroslavaRybova da ziyarette Başkan Kocadon ile Bodrum hakkında ilk ağızdan sohbet etme imkanını buldu.

Çek basın grubu içerisinde günlük 260 bin tirajlı MladaFrontaDnes, aylık 84 bin tirajlı Marianne, 70 bin tirajlı SvetZeny, haftalık 70 bin tirajlı Chvilka Pro Tebe, 60 bin tirajlı Katka,90 bin tirajlı Kvety ve 85 bin tirajlı Vlasta gibi gazete ve dergilerin temsilcileri ile 2 milyon 242 bin günlük kullanıcısıyla Idnes.cz ve bir milyona yakın kullanıcısıyla OneDnes.cz ve Zena-in.cz adlı internet sitelerinin temsilcileri yer alır.

Organizasyonu, Bodrum’un tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlediklerini ifade eden turizmci Fatih Günay, Çek misafirlerin ülkelerine döndüklerinde etkin bir şekilde Bodrum ile ilgili tüm izlenimlerini aktaracaklarını, Bodrum’u gerek turizm gerek basın yoluyla çeşitli mecralarda tanıtacaklarını söyledi. Günay, Bodrum Tanıtma Vakfı’nın da başkanı olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a makamında yapmış oldukları bu ziyaretin asıl amacının ise Çek misafirlerin, Bodrum’u gezmeden önce Başkan Kocadon’dan Bodrum hakkında bilgi almalarını sağlamak olduğunu vurguladı.

“BODRUM’UN GÜZELLİKLERİNİNMUTLAKA GÖRÜLMESİ GEREKTİĞİNİ ONLAR DA HİSSEDECEK”

Çek Cumhuriyeti’nden gazetecileri ve turizmcileri Bodrum’da görmekten son derece mutluluk duyduğunu ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “İnanıyorum ki; Bodrum’da gezdikçe Bodrum’un ne kadar farklı bir yer olduğunu, buranın tanrının bize bir lütfu olduğunu, bu güzelliklerin tüm dünya tarafından görülmesi gerektiğini onlar da hissedecekler zaten. Ve eminim ki; kendilerini, bundan sonra Bodrum’un turizm elçisi olarak lanse edecekler ve buraya hep gelmek isteyecekler. Çünkü Bodrum’un böyle bir özelliği var. Bodrum’un girişinde bir tabela vardır: ‘Yokuşbaşı’na geldiğinde Bodrum’u göreceksin, sanma ki sen geldiğin gibi gideceksin. Senden öncekiler de böyleydiler, akıllarını hep Bodrum’da bırakıp gittiler’ yazar. Halikarnas Balıkçımız, Bodrum’un önemli bir değeri olan Cevat Şakir Kabaağaçlı’ya ait bir sözdür bu. Artık onlar da Bodrum’a geldikleri gibi gidemeyecekler ve hep Bodrum’u düşünecekler. Bizler de onları her zaman Bodrum’da ağırlamaktan mutluluk duyacağız, her zaman da bekliyoruz.” dedi.

“Bodrum, dünyanın eşsiz güzellikleriyle süslü, eşi benzeri olmayan bir cazibe merkezidir”

Başkan Kocadon’a çok teşekkür eden Çek gazeteciler de bir bir Bodrum ile ilgili merak ettikleri sorularını yöneltti. Tatilciler Bodrum’u neden tercih etsinler şeklindeki soruyu Başkan Kocadon, “Bodrum, Dünya Barış Topluluğu gibi yaşayan tek yerdir. Çünkü burada, Türkiye’nin ve dünyanın her bölgesinden insan var ve hepsi birlik beraberlik içinde kardeşçe yaşarlar. Hiç kimse hiç kimsenin ne diline ne ırkına ne rengine karışmaz. Burada herkes özgürce tatilini yapar ve ülkelerine de mutlulukla dönerler. Bu çok önemli bir şeydir. İkincisi ise tarihtir. Tarih Bodrum’da başlar çünkü tarihin babası Herodot, Bodrum doğumludur. Deniz, kum, güneş üçgenini zaten saymıyoruz bile. Bodrum, doğal güzellikleriyle ve ılıman iklimiyle mavi yeşil koylarıyla eşsiz güzelliklere sahiptir. Bodrum sadece bir turizm kenti değildir, sanatsal ve kültürel etkinliklerle yoğrulmuş bir cazibe merkezidir aynı zamanda. Türkiye’nin en önemli sanatsal etkinlikleri, uluslararası çapta caz konserleri, bale festivalleri, klasik müzik festivalleri de yapılır Bodrum’da. Ve dünyanın yedi harikasından biri Mausoleion’un da anavatanıdır. Mausoleion’u hep anıt mezar olarak düşünürüz ama aslında Mausoleion; aşkın, sadakatin ve gücün simgesidir. Bu özellikleriyle Bodrum, dünyanın eşsiz güzellikleriyle süslü, eşi benzeri olmayan bir cazibe merkezidir.” diyerek cevapladı.

Başkan Kocadon, arkeolojik araştırmaların ve çalışmaların olduğu bölgeleri de merak eden gazetecilere Antik Myndos kenti ve Pedesa’da bu kapsamda kazı çalışmalarının olduğunun bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.