Çekmeköy’de Uzay Bilim Kampı düzenlendi

Çekmeköy’de Uzay Bilim Kampı düzenlendi

Çekmeköy Belediyesi inovasyon ve üretkenlik gibi yeteneklerin kazandırılması için ilkokul-ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik Uzay Bilimi Kampı düzenledi. Kamp kapsamında eksi 50 derecede dondurula...

Çekmeköy Belediyesi inovasyon ve üretkenlik gibi yeteneklerin kazandırılması için ilkokul-ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik Uzay Bilimi Kampı düzenledi. Kamp kapsamında eksi 50 derecede dondurulan hamamböceğinin 45 dakika sonra normal hayatına dönmesi çocuklardan büyük ilgi gördü.

Çekmeköy Belediyesi tarafından ilkokul-ortaokul ve lise öğrencilerinin inovasyon ve üretkenlik gibi yetenekleri kazanması için Uzay Bilim Kampı düzenledi. Adnan Menderes Kültür Merkezindeki Uzay Teknoloji Merkezinde akşam 20.00’de başlayan etkinlik sabah saat 09.00’a kadar devam etti. Kamp kapsamında çocuklar havuz aktivitelerinde takım çalışmaları, simülatörlerle uzay çalışmaları eğitim, astronomi eğitimi, Mars Explorers ile Marsa Böcek yollama aktivitesine katıldı. Çocuklar gece boyunca birbirinden farklı oyunlar ve etkinliklerde yer alarak uzay bilimi hakkında bilgiler edindi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Gençlik Akademisi Koordinatörü Volkan Aydemir, "Belediyemizin ilk defa bu sene faaliyete geçirdiği Çekmeköy Belediyesi Uzay Teknolojileri Merkezi’nde ilk kez uzay kampı yapıyoruz. Öğrenciler 4 farklı bilimsel nitelikte oyunu ile birlikte takım yarışları gerçekleştiriliyor. Buradaki amacımız takım olmayı takım çalışmasını ve uzay bilimi hakkında bilgilendirmek" dedi.

Uzay Bilim Kampında hamamböceği nitrojen gazıyla donduruldu

Etkinlikte en ilgi çekici deney ise 16 yaşındaki lise öğrencisi Emirhan Ilık’ın yaptığı nitrojen gazı ile hamamböceğini dondurup tekrar hayata döndürmesi oldu. Deney hakkında bilgi veren Ilık, "Bu hamamböceği Türkiye’de bulunmayan bir tür o yüzden yurt dışından getirttik. Bu hamamböcekleri crymosis yöntemi ile dondurduk. Crymosis normalde insanlar üstünde kullanılan bir teknik. Onları dondurarak ileriki nesillerde tekrar uyandırma tekniğidir. Bu hamam böceğini eksi 50 derecede nitrojen ile dondurduk. Bu trakin solunumu yapan bir canlı olduğu için kavanozun ağzını kapattık ve içerisindeki havayı dondurduk, kendisi de uyuşarak ve yavaşlayarak dondu. Kendisi 45 dakika sonra hayata geri dönecek ve yaşantısına devam edecek" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.