Çene suyuna çorba ve 'karanlık oda'

Padişah, vezirini imtihan etmek istemiş:

"Öyle bir durum yaratacaksın ki, özrün kabahatinden büyük olsun" demiş. Bunun üzerine vezir, zamanını kollamış, padişahın arkasından yaklaşarak ona bir çimdik atmış.
Padişah, hışımla geri dönüp, "Bre gafil bu ne iş?" diye onu haşlayınca, cevabı yapıştırmış: 
"Kusura bakmayın padişahım. Sizi Hanım Sultan sandım." 
Böylece, "özrü kabahatinden büyük" bir durum ortaya çıkmış ve vezir, padişahın takdirine mazhar olmuş.

Ama bugün, böyle bir sınav yapılmadığına göre, Aydın Büyükşehir Belediyesinin “Çerçioğlu’ndan Erkan Karaarslan’ın adamlarına ballı atama” başlıklı haberimize verdiği cevaba "özrü kabahatinden büyük" diye takdirle karşılayamayız. Çünkü böyle bir durum yok!

Bahsi geçen haberimiz sonrası Aydın Büyükşehir Belediyesi bürokrakları hummalı bir çalışma içine girmiş, toplantı üstüne toplantılar yapılmış. Haberimiz önce düzden, sonra tersten defalarca okunmuş ama bir türlü anlaşılmamış.

Nasıl cevap yazalım diye kara kara düşünmüşler, ne kadar alakasız cümle varsa hepsini kurmuşlar ama asıl sorumuza bir türlü cevap vermemişler. Sonunda çene suyuna çorba yapmışlar.

Kardeşim anlı şanlı adamlarsınız… Özlem Çerçioğlu sizin türden Aydın’da adam bulamadı, taaa bilmem hangi şehirden zar zor şartlarda getirdi. Bırakın laf salatasını da net olun.

Atalarımız der ki “Çok konuşan boş konuşur.”

İşte bugünün Aydın Büyükşehir Belediyesi.

Bazı dostlar bana kızacak ama.

Görünen gerçek bu. 

KARANLIK ODA

Gün geçmiyor ki, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile alakalı bir iddia ortaya atılmasın. Gün geçmiyor ki belediye şirketleri için garip şeyler söylenmesin… Dosyalar kabarıyor, yolsuzluk haberleri diz boyu.

Dün Aydın Büyükşehir Belediyesinde çalışan bir okurum aradı. Dertli mi dertli.. Yaşananlardan rahatsız, burnundan soluyor. Haksızlığa, adaletsizliğe isyan ediyor ama garibim, evine ekmek götürebilmek için sabrediyor.

“Bir dokun bin ah işit” misali biraz deştim, anlattı da anlattı. Sarı binanın 3. katındaki asansörün tam karşısındaki odadan bahsetti. Siyah film çekilmiş, dıştan görünmez ‘karanlık oda…’ Kapısı da şifreliymiş…Bu karanlık odaya Tolga İnci ile İzmir’den gelen Mert adında biri dışında kimse giremiyormuş.

Biraz araştırdım. Bu Tolga FETÖ belediyeler imamı diye anılan Erkan Karaarslan’ın yakını Ümit Erkan’ın genel müdürlüğünü yaptığı İMAR AŞ.’de, yani sarı civcivlerin bağlı olduğu şirkette çalışıyor. Sarı civciv dedim diye şoförlük-muavinlik yapıyor sanmayın sakın! ‘Karanlık oda’da ne yapıyorsa, tam 7 bin lira maaş alıyor.

Bu noktada Özlem Çerçioğlu’na soruyorum:

7 bin lira maaş ödediğiniz Tolga İnci’ye ‘karanlık oda’da ne iş yaptırdınız?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum