Cevdet ŞAHİNOĞLU

Cevdet ŞAHİNOĞLU

Çerçioğlu CHP'ye kan kaybettiriyor

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Aydın’daki en revaçtaki muhabbet başta büyükşehir belediyesi olmak üzere, ilçe belediyelerin el değiştirip değiştirmeyeceği…

Geleneğe uyup büyükten başlayalım. Özlem Çerçioğlu başkanlığındaki CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi 2014 yılındaki ivmesini sürdürüp bayrağı tekrar göğüsleyebilecek mi? Bayan Özlem'in tekrar başarılı olup olamayacağını sandıkta göreceğiz. Ama kesin olan son derece at başı giden bir yarış olacağı. Aydınlıdan gelen homurdanmalar sarı binada nasıl duyuluyor bilmem ama bedava su, elektrik algısı tutmadı.

Şu an pek dillendirilmeyen en önemli gerçek Bayan Özlem'in Aydın’da CHP’yi gün ve gün örselediğidir. 24 Haziran seçimleri iktidar partisi ile arasında bulunan 90 binlerdeki oy farkının 18 binlere kadar indiğini Bayan Özlem'e acı bir şekilde gösterdi. Bedava elektrik, bedava su oportünizmi de bu panik ve şaşkınlığın eseri. CHP genel merkezinin tabiri caizse gözüne sokulması gereken gerçek ise Çerçioğlu’nun sorun yaşadığı partili belediye başkanlarının ilçelerinde partilerinin oylarını arttırmış olmaları. Diğer ilçelerde ise CHP adına önemli oy kayıpları var. İl Başkanı Ali Çankır ve Büyükşehir Belediye Başkanı Bayan Özlem bu kaybın birinci dereceden sorumlularıdırlar. Zira Çankır, tek aday olarak girdiği il kongresinde yüzde 51’i aşan oy oranı ile en az 5 milletvekili çıkaracaklarının sözünü vermişti. Peki ne oldu? Önceki İl Başkanı Bayram İnci döneminde alınan yüzde 41 oy, yüzde 34’e geriledi. Çerçioğlu’nun bildiği ama itiraf edemediği gerçek insafsız su faturalarına Aydın halkının 24 Haziran’da sandıkta ceza kesmiş olmasıdır.

Bayan Özlem'in kendi partili belediye başkanlarını yıpratırken CHP’yi nasıl keskin bir şekilde örselediğinin farkında olmaması mümkün değil, başarısızlığın sorumluluğunu üstlenmemek adına kendi partili belediye başkanlarını kamuoyu ve genel merkez bazında zor durumda bırakmak için yeni argümanlar yaratmaya çalışıyor. Oysa Aydın’da CHP Çerçioğlu ile birlikte gün ve gün kan kaybediyor. Bunu yazan çizen az, muhtemelen testi kırılsın diye bekliyorlar. Tekaütlerin sahte pohpohlamaları da kaçınılmaz sonu hak haline getiriyor.

Halk nezdinde de arkası boşalıyor. Çok güvendiği yol hamlesi özensiz ve acele çalışmalarla, yeni yaptığı yolları tamirat hamlesine dönüştü. İl genelinde yapılmış olan vizyoner bir yatırım zaten yok. Vaat edilip yapılmayanlar ise ayrı bir yazı konusu olur. Elde kalan AYBA’nın yardım faaliyetleri ile ruhsatsız şekilde evde sağlık hizmeti. Bu konuda şaka gibi, yasak olmasına rağmen adeta devlete meydan okurcasına hareket ediliyor. Bir gün gelir bu iş Sağlık İl Müdürü de dâhil çok kişinin başını ağrıtır.

Bayan Özlem'i stresli ve zor bir seçim yarışı bekliyor. Ekip olarak da son derece sıkıntılı. Peki tekrar avantajlı duruma geçebilir mi? Bu saatten sonra bu mümkün değil. Naçizane tavsiyem Çerçioğlu’nun sorun yaşadığı partili başkanlarla bir araya gelip, “ Aydın’ın her yerinde oy kaybederken, siz nasıl oylarınızı arttırdınız” diye sormasıdır. Belki o zaman ışığı görür. Zira tekaütlerin içi boş şakşaklamaları Çerçioğlu’nu sandıkta siyaset dışına itebilir. Hele birde sorun yaşadığı başkanlar bir dönem daha hizmet şansı yakalarlarsa bu Çerçioğlu’nun çok gücüne gider. Lakin gidiş buraya gidiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum