Çerçioğlu Gece Değil, Gündüz Kondurdu!

Çerçioğlu Gece Değil, Gündüz Kondurdu!

Kaçak malikânede oturan Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığını yaptığı Aydın Büyükşehir Belediyesi, 1 milyon TL.’ye ihale ettiği Karacasu Otobüs Terminali inşaatı ruhsatsız olduğu gibi inşaat alanının tapusunun olmadığı ortaya çıktı.

Gazetemiz Aydın 24 Haber’in Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun seçim vaadi arasında yer alan Karacasu Otobüs Terminali inşaatının ruhsatsız olduğunu ortaya çıkarmasından sonra inşaat alanının tapusunun da olmadığı öğrenildi.

Bilindiği gibi Aydın’ın Karacasu ilçesinde komedi filmlerine konu olacak skandal bir işe imza atıldı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun seçim vaadi arasında yer alan Karacasu Otobüs Terminali yapım işi 1 milyon TL bedelle ihale edildi. Otogar alanında daha önce mevcut olan zeminde terminal binası, 1’inci katı otel olarak kullanılmaktayken bu binanın yıkılarak yerine ihale edilen yeni bina oturtulması gerektiği halde Topçu ailesine ait binaya bitişik olarak inşaatın temelini atarak, binanın kapı ve pencerelerinin kapatılması pahasına yapım işine başlandı.

İMAR MEVZUATINA AYKIRI

İmar planında otogar alanı olarak ayrılan ve yapılaşma koşulları ‘ayrık nizam’ olan parselde, plan kararlarına ve imar mevzuatına aykırı olarak inşaatın başlatıldığı ortaya çıkmasının ardından terminal alanının tapusunun da olmadığı öğrenildi. İmar değişikliği yapılmadan, ruhsatsız ve tapusuz terminal inşaatı, “Belediye gecekondu mu yapıyor” yorumunun yapılmasına yol açtı.

cercioglu-005.jpgALANIN TAPUSU YOK

Karacasu Belediyesi’ne ait olan ve ‘otogar’ olarak kullanılan Yaylalı Mahallesi 5452-Şe pafta 270 ada 2 parsel ve 3747 metrekare alan, Aydın’ın büyükşehir olmasından sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Karacasu Belediyesi’nin ortak kullanımına verildi. Ancak alanın neresi büyükşehrin neresi Karacasu Belediyesi’nin kullanımına geçtiği belirlenmedi. Böyle olunca her iki belediye de yerin tapusunu almadı.

Kaçak malikânede oturmasıyla gündeme gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Karacasu Otobüs Terminali’ni de tapusuz alana ruhsatsız ve kaçak olarak gece değil ama gündüz kondurmaya kalktı.

YASA NE DİYOR

İmar Kanununu 32. Maddesine göre ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç; ruhsat alınmadan yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığı ilgili idarece tespiti, fenni mesulca tespiti ve ihbarı veya herhangi bir şekilde bu duruma muttali olunması üzerine, belediye veya valiliklerce o andaki inşaat durumu tespit edilir. Yapı mühürlenerek inşaat derhal durdurulur. Ruhsatsız yapılan bina, belediye encümeni veya il idare kurulu kararını müteakip, belediye veya valilikçe yıktırılır ve masrafı yapı sahibinden tahsil edilir.

Bu durumda Karacasu Belediyesi’nin terminal inşaatını mühürlemesi ve belediye encümeni veya il idare kurulu kararını müteakip yıkması ayrıca TCK’nun 184. Maddesine göre de imar kirliliğine sebep olduğundan Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunması gerekiyor. Karacasu Belediyesi bunu yapmazsa suç işlemiş olacak, yaparsa iki belediye karşı karşıya gelecek. 

 

128.jpg131.jpg140.jpg138.jpg

139-001.jpg

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.