Çerçioğlu gerçekleri söylemiyor!

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleriyle propaganda kampanyalarının gittikçe tansiyonu artıyor, ortalık iyice kızışıyor.

Bir taraftan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öğretmen, hemşire, polis ve din görevlilerine özlük haklarından olan 3600 gösterge vaadi..

Cumhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce’nin Erdoğan’la ilgili ortaya attığı diploma iddiaları. Cumhurbaşkanı olduğunda Suriyelilere geriye göndereceğine dair vaadi…

Bir başka aday Meral Akşener’in de kredi kartı nedeniyle icralık olan vatandaşın borcunu satın alma vaadi…

Diğer adayların birbirine tamamlama yarışı içinde asgari ücret, emeklilere verilecek maaş, iki bayram ikramiyesi, çalışan bayanlara kreş, çiftçiye mazot ve gübre desteği gibi vaatler cömertliği içinde bol keseden dağıtmaya, vatandaşa sempatik gelecek her şeyi vaat etmeye çalışıyorlar.

Yerelde de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Özlem Çerçioğlu da halka sempatik görünecek billboard reklamcılığına ağırlık vermektedir. Güzel şehrimiz Aydın’ın önemli özelliklerini,  Billboardlara yerleştirilen reklam afişlerindeki sloganları sanki BŞb’nin hizmet ve katkılarıyla gerçekleştirilmiş bir belediyecilik ve şehircilik çalışması gibi bir imaj sunmaya çalışılıyor.

Yapılmaya çalışılan; iklim, doğa, deniz, kum, güneş, tarih- kültür, turizm, çevre ulaşım, Büyük Menderes ovasının verimli bereketli topraklarının, uygun yaşam koşulları vb. geçmişten günümüze kadar var olan değerlerin, bu zengin potansiyelin algı operasyonu ile kişisel siyasi reklam ve propagandaya dönüştürülmeye çalışmasından başka bir şey değildir.

Yani Çerçioğlu gerçekleri söylemiyor esas vaat ettiği yapılacak hizmet ve yatırımları unutturmaya çalışıyor. Kendi kişisel reklamı uğruna popülizm yaparak somut olmayan muğlak ifadeleri sloganlaştırarak halkı kandırmaya çalışıyor.

Vatandaş soruyor Büyük şehir Belediyesi yasasındaki yetkilerine rağmen Büyük Menderes Nehrinin kirliliğinin önlenmesi için hangi tedbirleri aldınız? Jeotermalin Büyük Menderes Ovasının kirlenmesi doğanın katledilmesi bütün meyve sebze ağaç bitki örtüsüne zararlı etkisi konusunda yerel yönetimler olarak neden sesiniz çıkmıyor? Anlaşılıyor ki Billboard belediyeciliği daha kolayınıza geliyor.

İşte o billboardlardaki sloganların bazıları:

Kadın dostu kent Aydın

Emekli dostu kent Aydın

Hoşgörü kenti Aydın

Turizm kenti Aydın

Spor kenti Aydın…

Billboardlardaki bu sloganlar kulağa ve göze hoş gelen herkesin sempati ve beğenisini kazanacak sloganlar ama içi boş. Kamuoyunda kadınların, emeklilerin, spor denince Aydınspor ile ilgili yaşanan olumsuz örnekler hiçte billboardlardaki gibi değil. Bir yönetici, bir belediye başkanı söylediklerine önce kendi inanması lazım. Bu düşüncelerini kendi kurumunda belediyede uygulaması lazım. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bayan çalışanlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz diye attık tuttuk ama geçmişte bayan personelin ve bayan daire müdürü Özlem Koyun’un çektiği sıkıntılar ile hala devam eden mobing uygulamalarını bütün belediye çalışanları tarafından biliniyor. Yine Fatih Mahallesinin bayan muhtarının suyu kesilmekte, bütün mahalle halkının ve Aydın’ın gözü önünde yaşandı.

Emekli kenti Aydın’da geçen dönem Aydın Belediyesi Başkan yardımcısı Tahsin Tonay yönetimin belediyedeki sıkıntı ve stresi ile emekli olamadan huzur içerisinde emekliliğini yaşayamadan kalp krizi nedeniyle rahmetli oldu.

Yaşlılar kenti Aydın’da küçücük avlusunu sulayıp iki karık sebze ile beş altı portakal ağacının su parasını ödeyemeyen seksen küsur yaşındaki köylü yaşlı Lütfiye teyzenin kışın soğuğunda Pazar arabasıyla portakal satarak suparası için çırpınışını hikâyesini bütün Adnan Menderes Bulvarı esnafı biliyor.

Yerel ve ulusal medyayı çok büyük rakamlarla oluk oluk verilen paralarla Poliyanacılık yapılarak Aydın’da hiçbir sorun yokmuş gibi her şey tozpembe ağzımızdan yağ bal akıtarak şehrimizin kendisinde var olan değerleri kendimizden menkul değerler gibi kişisel reklamımızı yapma çırpınışı içine giriyoruz.

Büyükşehir belediyesinin ASKİ ile beraber 1 milyar 270 milyon bütçesi ile yapılan bu israflarda bu reklamlara mı harcanıyor? Vatandaşımız soruyor billboard reklamlara kaç para harcandı? Yerel ve ulusal görsel ve yazılı basına hangi reklam için kaç para ödendi? 2013 yılı 13-25 Aralık operasyonlarından sonra FETÖ’nün yayın organı Zaman gazetesine kaç para ilan reklam parası ödediniz Sayın Çerçioğlu! Harcanan ilan reklam paraları da halkın cebinden çıkan vatandaşın kamu parasıdır. Kişisel reklam uğruna öğlesine keyfi savurganlık yapılamaz. Vatandaşımız biz reklam değil şovlarla göz boyamak değil hizmet görmek istiyoruz diyor. Ivır zıvır sudan bahanelerle vaat ettiğiniz yatırımları yapmaktan kaçamazsınız.

Şuan halkımız bunca tiyatro ve şovdan sonra artık uyanmış durumda. İş yapanla, billboardlarda reklam yapanı ayıracak aklıselime sahip. Yani vatandaşımız karıncayı da biliyor, cırcır öten Ağustos böceğini de…

24 Haziran 2018 seçimleri ile iktidar muhalefet bütün vekil adaylarının varsa geçmişlerindeki yüz kızartıcı işleri, yolsuzluk, usulsüzlük ihaleye fesat görevi kötüye kullanma gibi suçlardan devam eden yargılamaları, FETÖ ile ilişkileri, hatta özel aile hayatıyla bohçanın ağzı açılıp halkın önüne dökülmekte. Yasa ve mahkemelerle beraber halkın vicdanında “yerin kulağı var” misali üzeri örtülemeyen gerçekler vicdanlarda yargılanmakta ve kara bir leke gibi zihinlerde iz bırakmakta.

İşte böyle bir ortamda seçimlere gidiyoruz…

Mevlâ görelim neyler.

Neylerse  güzel eyler.

Kalın Sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum