Çerçioğlu hem kendini hem de Aydın’ı yaktı

Yangın var! 

Yanıyor, ateş bacayı sardı.

Yangın çığlıklarıyla uyandı Kurtuluş Mahallesi sakinleri bir pazar sabahı.

Çok geçmeden itfaiye geldi.

Öğrendik ki Aydın Büyükşehir Belediyesine ait Adnan Menderes parkının mutfağında çıkmış. Yangın şehrin tam ortasında, Kurtuluş Mahallesi Pazar Pazarına da çok yakın. Pazaryerinde dumandan etkilenen vatandaşlar burnunu tutarak hızla oradan uzaklaşıyorlardı. Yangının, simsiyah dumanıyla havayı kaplayıp sardığını gören çaresiz vatandaşlarımız arasında ‘çok şükür can kaybı yokmuş, biraz maddi hasar varmış, tek mala gelsin cana gelmesin Allah yangın ve benzer afetlerden bizleri korusun’ diye dua edenler vardı.

Yangın çevreye sıçramadan fedakâr itfaiyecilerimizin zamanında müdahalesiyle kontrol altına alındı. Çok büyük geçmiş olsun, halkımıza ve belediyemize.

İşte yaşamları boyu görev esnasında bir yangını söndürmenin, işini başarıyla gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşayan itfaiye erleri… Başlarında onbaşı, çavuşundan müdürüne daire başkanına kadar hedefe kilitlenmiş kutsal bir teşkilatın adıdır itfaiye.

Başka canlar yanmasın diye kendi canlarını ateşe atan 7gün 24 saat gece gündüz mesai yapan hizmet fedaisi bir teşkilatın adıdır itfaiye.

Bu vesileyle görev ve sorumluluklarının gereğini büyük bir aşkla yerine getiren kahraman itfaiyecilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Ebediyete intikal eden Aydınlı itfaiyecilerimizden başta Ahmet Akın ve Nail Uzunkaya başçavuşu, Mehmet Yabaş çavuşu, itfaiye eri Fahrettin Kazıl’ı ve tüm itfaiyecilerimizi rahmetle anıyorum.

Şimdi de bir başka yangınla karşı karşıyayız aziz dostlar!

Yangın her tarafı sarmış vaziyette.

Aydın için için yanıyor!

Kentimizde yaşayan herkesin, hatta doğmamış bebelerin bile etkilendiği bir yangın…

Bu yangın akıl, idrak, vicdan sahibi her yurttaşın ilgisinde ve takibinde olması gereken bir yangın.

Dün gibi hatırlıyorum.

Büyükşehir yasası çıktığında Aydın büyükşehir statüsüne alınmıştı. İlhami Ortekin’in belediye başkanı olduğu dönemde Aydın Belediyesi başkan vekilliği yapan Efeler Belediyesi başkan vekili Halis Günday’la büyükşehir olma kararıyla ilgili gazeteciler bir röportaj yapmışlardı. Bu konu ile ilgili düşüncelerinizi açıklar mısınız sorusuna verdiği cevap açık ve netti. Yasayla pek çok yetki verilmiş olabilir. Resmiyette, yasayla büyük olmuş olabiliriz. Bu elbise bize çok bol gelir mealinde açıklamaları olmuştu.

Bugüne kadar yaşanan yönetim uygulamaları, maalesef Halis Günday’ı haklı çıkardı.

Eğer bir kurumda:

Karşılıklı sevgi saygı ve güven yitirilmişse…

Çalışma barışı ve huzur yoksa kolektif akıl yerine ben yaptım oldu bencilliği varsa…

Asil kadrolar, hep vekâleten geçici görevle yönetiliyorsa, personel dama taşı gibi bir oradan bir oraya ilçelere sürülüyorsa…

Görevlilerde ehliyet liyakat aranmıyor, adam kayırmak partici yandaşlık ayyuka çıkmışsa…

İstikrar yoksa, bu kurum sürekli yolsuzluklar, şaibeler, mahkemeler, soruşturmalarla kamuoyunun gündeminde ise…

FETÖ belediyeler imamı iddiası ile yargılanan Erkan Karaaslan’ın yerleştirildiği bürokratlar hala belediyede görev yapıyorsa…

Bunların içinde hain FETÖ örgütünün haberleşme programını kullananlar varsa…

Kısaca söylemek gerekirse;

Hizmet yerine yolsuzlukla anılıyorsa…

O kurumda yangın var demektir.

Sadece adı büyük olan belediyenin kaynamakta olan kazanı da büyüktür. Bu kazan her gün fokur fokur kaynamakta duman püskürmektedir. Atalarımız ‘kaynayan kazan kapak tutmaz’ demişler. Dumanın, ateşin bacayı sardığını gören her vatandaş, yangın var, yanıyor yetişin diye avaz avaz bağırıyor.

Ne acı ki kurtarmaya gelen ne bir itfaiyeci var, nede bir vatandaş. Pek yapılacak bir şey de kalmamış. Birçok yangını başarıyla söndüren itfaiye teşkilatında bile yangını söndürememenin burukluğu yaşanıyor.

Aşkını, ruhunu, heyecanını hizmet motivasyonunu kaybeden Aydın Büyükşehir Belediyesi yönetiminin hazin sonu yaklaşıyor. Halka hizmet üretmesi beklenen koskoca kuruluş edimin ifası, ihaleye fesat, yolsuzluk iddialarıyla çalkalanıyor.

Halkın umutları da beş yılda kül oldu, bitti…

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kendini yaktı!

Kendini yaktığı gibi Aydın’ı da yaktı.

Şimdilik bu kadar dostlar, kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum