Çerçioğlu, ‘İspat Etmezsen Müfterisin’ Dedi Ama O Edemedi…

Çerçioğlu, ‘İspat Etmezsen Müfterisin’ Dedi Ama O Edemedi…

(VİDEO HABER) Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi görüşmelerinde Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Başkan Özlem Çerçioğlu hakkında bazı iddialar ortaya attı. Başkan Çerçioğlu, “İspat et, etmezsen müfterisin” dedi ama Akın ispat edemedi.

AYDIN 24 HABER 

Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısının ikinci birleşiminde, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın arasında tartışma çıktı. Komisyon üyelerine telefonla arayarak yönlendirici görüşme yaptığını iddia eden Ümmet Akın’a Başkan Çerçioğlu’nun tavrı sert oldu. Akın’a iddiasını ispata davet eden Çerçioğlu, “ispat et, etmezsen müfterisin” dedi.

KOMİSYON ÜYELERİ KARAR VERİR

Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısının ikinci birleşiminde gündemin 10. maddesi olan “Kuşadası Hacıfeyzullah Mahallesi 114 ada 2 parselin “Yeşil Alan” olarak planlanmasına yönelik 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili Meclis İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi” sırasında Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, komisyona havale edilen bazı yerlerin komisyon üyelerince yerinde inceleme yapılıp yapılmadığını sorması üzerine Başkan Çerçioğlu, “onu komisyon üyeleri karar verir” karşılık verdi.

ÇERÇİOĞLU SERT ÇIKTI

Ümmet Akın’ın, “Kuşadası’nın önceki belediye başkanı bazı yerleri ranta açmış, yerine seçilen belediye başkanı ise bunu iptal etmiş. Siz komisyon üyelerine telefon edip neden müdahale ediyorsunuz?” şeklindeki sözlerine kızan Başkan Çerçioğlu, Ümmet Akın’a, “ne müdahalesi, sen ne diyorsun? İddianı ispat et, etmezsen müfterisin” diyerek çok sert çıktı.

Başkan Çerçioğlu’nun bu sözleri üzerine mecliste soğuk rüzgarlar esti. Ancak Ümmet Akın’ın “komisyon üyesine telefon açıp ‘çekimser’ oy kullan dedin” şeklindeki sözleri meclisin gerilmesine neden oldu.

"İSİM VER, İSİM VAR"

Bu sözler karşısında iyice sinirlenen Başkan Çerçioğlu, “kime telefon etmişim, isim ver, isim ver” diye ısrarcı olunca, Ümmet Akın, AK Parti meclis grubu üyesi Naci Somer’i kastederek, “Naci Bey’e telefon açmışsınız” dedi.

ÜMMET AKIN İDDİASINI İSPAT EDEMEDİ

Bu gelişme üzerine Başkan Çerçioğlu, Naci Somer’e dönerek, "Naci Bey size bu konu, Kuşadası ile ilgili olarak size telefon açtım mı” diye sordu. Naci Somer de, “hayır, böyle bir görüşme olmadı” sözleri ile Ümmet Akın’ı yalanladı.

MÜFTERİ NE DEMEK?

Türk Dil Kurumu’na göre müfteri,  “kara çalan, iftira eden (kimse)” anlamına geliyor.

HABERİN VİDEOSU İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum