Çerçioğlu mahkeme günü yine hastalandı

Çerçioğlu mahkeme günü yine hastalandı

Tutuklu FETÖ/PDY sanığı Erkan Karaarslan ile birlikte yargılanan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya yine gelmedi. Karaarslan ise tutuklu tutulduğu cezaevinden SEGBİS sitemiyle katıldı.

 Maliye Hazinesi’nin “Edimin ifasına fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kamu kurum veya kuruluşları ihalesine fesat karıştırma, resmi evrakta sahtecilik ve de suça azmettirme” suçlamasıyla Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, tutuklu FETÖ/PDY sanığı Erkan Karaarslan, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Nermin Canyurt’un da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığının açtığı davanın ikinci duruşması gerçekleşti. Birinci duruşmaya sağlık raporu sunan Başkan Çerçioğlu, ikinci duruşmaya da katılmadı.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ’belediyeler imamı’ olduğu iddia edilen ve yargılandığı Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Eylül 2017 tarihinde önce “adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı” şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildikten sonra kayıplara karışan ancak yakalanarak cezaevine konan Erkan Karaarslan’ın 1 numaralı sanık olarak yer aldığı davanın ikinci duruşmasına FETÖ/PDY sanığı Erkan Karaarslan tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevinden SEGBİS sistemiyle katılırken, davanın birinci duruşmasına ‘hasta’ olduğu gerekçesiyle katılmayan Özlem Çerçioğlu, ikinci duruşmaya da 12 Şubat tarihli iki günlük ‘sağlık raporu’ sundu.

Sincan Cezaevinden SEGBİS sistemiyle duruşmaya katılan Erkan Karaarslan, “Mahkemeden dün haberim oldu. Bu yüzden savunmamı hazırlayamadım. Esasa ilişkin delilleri inceledikten sonra savunmamı vermek istiyorum” dedi.

Daha sonra ASKİ çalışanı Damla İnci tanık sıfatıyla ifade verdi. İnci ifadesinde 5 yıldır ASKİ’de çalıştığını ve kendisine ihale dosyalarının Nermin Canyurt tarafından verildiğini söyleyerek, “Davaya konu olan danışmanlık ihalesinde hak edişlerin ödenmesini Nermin Canyurt istedi. Biz de işin yapılmadığını için hak ediş dosyasına imzalamak istemedik. Odada bulunan arkadaşlarla beraber işin yapılmadığına dair tutanak tuttuk. Bu olaydan bir hafta sonra imza vermeyen arkadaşların görev yerleri değiştirildi” şeklinde ifade verdi.

ASKİ eski genel müdür vekili Cemalettin Küçükerol ise, Sayıştay kararına göre ASKİ yönetim kurulu üyelerinin sorumlu olmadığı, asıl sorumlunun Nermin Canyurt olduğu ancak Danıştay kararı ile de Özlem Çerçioğlu ile eski genel müdür vekili Özcan Dursun Korkmaz’ın sorumlu olduğunu beyan etti. Erkan Kararslan’ın yargılandığı Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesinde tanık olduğu için kendisine baskı yapıldığını ve bu nedenle atamasına onay verilmediğini söyledi.

9 sanık ile Özlem Çerçioğlu, Nermin Canyurt ve Ahmet Öztürk’ün avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, Özlem Çerçioğlu’nun dosyadan ayrılması talebi reddedildi. Sanıkların savunmalarını yapmalarının ardından mahkeme heyeti tarafından açıklanan kararda Erkan Karaarslan’ın ifadelerinin tamamlanmasına hüküm verildi. Dava, 14 Mayıs 2019 tarihine ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.