Çerçioğlu Öyle Cevap Verdi ki Meclis Alkıştan Yıkıldı

Çerçioğlu Öyle Cevap Verdi ki Meclis Alkıştan Yıkıldı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İncirliova’nın MHP’li Belediye Başkanı Gürşat Kale’nin iddialarına öyle cevap verdi ki meclis alkıştan yıkıldı.

AYDIN 24 HABER ÖZEL

İncirliova Belediye Başkanı MHP'li Gürşat Kale’nin altı ok iddiasına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu öyle bir cevap verdi ki CHP’liler ayakta alkışladı. Gergin geçmesi beklenen Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı sakin bir ortamda gerçekleşti. 9 Eylül’de yapılan ilk toplanın ardından komisyonlara havale edilen maddelerin görüşüldüğü 18 maddelik ikinci oturum, 11 Eylül günü saat 16.00’da başladı. Biri hariç tüm maddeler komisyonlardan geldiği şekilde oy birliğiyle kabul edildi. MHP’lilerin olumsuz oy kullandığı tek konu Germencik Belediyesi’nin yeni meydan ve yeni belediye binasının yapılmasıyla ilgili İmar Komisyonu’nun raporu oldu.

İLÇE MEYDANINA YENİ BELEDİYE BİNASI YAPMAK İSTEDİLER

İki gün önce yapılan ilk oturumda gündem dışı taleple komisyona gönderilen istekle Germencik Belediyesi, belediye binasının yetersizliğini gerekçe göstererek mevcut ilçe meydanına yeni belediye binası yapabilmek ve eski belediye binasının yıkılarak yerine ilçe meydanı yapabilmek için imar değişikliği isteğini meclise sundu.

İMAR KOMİSYONU OLUMSUZ RAPOR VERDİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi İmar Komisyonu konuyu görüştü. Ancak yapılmak istenen takas ile meydan açısından ciddi kayıplar yaşanacağı gerekçesiyle komisyon Germencik Belediyesi’nin isteğine olumlu yaklaşmadı. Başkan Özlem Çerçioğlu’nun komisyondan geldiği şekilde oylamaya sunduğu İmar Komisyonu raporu MHP’lilerin aksi oyuna karşın CHP ve AK Parti’lilerin oylarıyla kabul edildi.

GÜRŞAT KALE: CHP’LİLER İDEOLOJİK DAVRANDI

Oylama sonrası MHP Grubu adına söz alan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, İmar Komisyonu’nda yer alan CHP’lilerin ideolojik davranarak böyle bir karar aldığını iddia etti. Kale Cumhuriyet Halk Partisi'nin siyasi programını oluşturan altı ilkeye kastederek,  “Germencik Meydanı’nda altı ok var. Bu yüzden CHP’liler meydana yeni belediye binası yapılmasını istemiyor” diyerek meydanın kuş bakışı görüntüsünü basın mensuplarına gösterdi.

ÇERÇİOĞLU: ÜÇ DE SİZ EKLEYİN ALIN SİZE DOKUZ IŞIK

Bunun üzerine fotoğrafı isteyerek inceleyen bir örneğini barkovizyona yansıtan Çerçioğlu meydandaki şeklin altı oktan ziyade örümcek ağına benzediğini söyledi. Kale iddiasını yenileyince Başkan Özlem Çerçioğlu CHP’lilerin alkışladığı o espiriyi patlatıverdi: “Eğer bu şekil altı oksa siz de üç tane daha ekleyin 9 Işık olsun.” Çerçioğlu’nun Alparslan Türkeş tarafından ortaya konulan MHP ve ülkücülüğün ana ilkeleri olan Millî Doktrin Dokuz Işık Doktrini’ni kastettiği espirili cevabı gülüşmelere yol açtığı gibi CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri hararetle alkışladılar. 

HABERİN VİDEOSU İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

cercioglu-oyle-cevap-verdi-ki-meclis-alkistan-yikildi.JPG

cercioglu-oyle-cevap-verdi-ki-meclis-alkistan-yikildi-001.JPG

cercioglu-oyle-cevap-verdi-ki-meclis-alkistan-yikildi-002.JPG

cercioglu-oyle-cevap-verdi-ki-meclis-alkistan-yikildi-003.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.