Çerçioğlu rapor sunarak duruşmaya gelmedi ama...

Çerçioğlu rapor sunarak duruşmaya gelmedi ama...

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığının açtığı ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına sağlık raporu sunarak duruşmaya gelmeyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, raporlu olduğu halde Meclis’e başkanlık yaptı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığının açtığı ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına sağlık raporu sunarak duruşmaya gelmeyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, raporlu olduğu halde Meclis’e başkanlık yaptı.

 “Edimin ifasına fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kamu kurum veya kuruluşları ihalesine fesat karıştırma ve de suça azmettirme” suçlamasıyla Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan davanın ilk duruşması geçtiğimiz Salı günü Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Çerçioğlu, firari FETÖ/PDY sanığı Erkan Karaarslan ile birlikte yargılandığı davanın ilk duruşmasına 7 günlük sağlık raporu sunarak katılmadı.

Davanın görüldüğü 13 Kasım’dan bir gün önce 7 gün rapor alarak mahkemeye sunan Çerçioğlu, raporu devam etmesine rağmen bugün yapılan ASKİ Genel Kurulu ile Belediye Meclisi’ne başkanlık yaptı. Bu durum “Çerçioğlu mahkemeye katılmamak için rapor aldı” yorumlarının yapılmasına neden olurken, FETÖ firarisi Erkan Karaarslan’a verilen bir danışmanlık nedeniyle ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçu işlediği iddiasıyla 23 Kasım Cuma günü Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek bir başka davanın duruşması için de rapor sunup sunmayacağı merak konusu oldu.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.