Çerçioğlu ve Karaarslan’ın yargılandığı dava ertelendi

Çerçioğlu ve Karaarslan’ın yargılandığı dava ertelendi

Aydın’da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, FETÖ sanığı Erkan Karaarslan’ın sanık olarak yer aldığı davanın görülmesine devam edildi. Başkan Çerçioğlu duruşmaya katılmazken, Karaarslan SEGBİS aracılığı ile katıldı.

Maliye Hazinesi ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığının “Edimin ifasına fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kamu kurum veya kuruluşları ihalesine fesat karıştırma, resmi evrakta sahtecilik ve de suça azmettirme” suçlamasıyla Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, FETÖ/PDY sanığı Erkan Karaarslan, ASKİ Genel Müdür eski yardımcısı Nermin Canyurt’un da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığının açtığı davanın görülmesine Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Başkan Çerçioğlu’nun sanık olarak yer aldığı davanın duruşmasına katılmadı. Erkan Karaarslan’ın (SEGBİS) Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katılım sağladığı 17 sanıklı davanın duruşmasına Karaarslan’ın ortağı Sinan Koraltan ile 6 sanık ve avukatları katıldı.

Görülen duruşmada sanıkların zimmet suçunu da işlemiş olabileceği düşünülerek dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verildi. Duruşma 5 Ekim 2021 tarihine ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.