Çerçioğlu ve tutuklu FETÖ’cü Karaarslan hakim karşısına çıkıyor!

Çerçioğlu ve tutuklu FETÖ’cü Karaarslan hakim karşısına çıkıyor!

Aydın’da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve tutuklu FETÖ’cü Erkan Karaarslan’ın sanık olarak yer aldığı davanın ikinci duruşması nedeniyle ilk kez birlikte hakim karşısına çıkacak.

Maliye Hazinesi’nin “Edimin ifasına fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kamu kurum veya kuruluşları ihalesine fesat karıştırma, resmi evrakta sahtecilik ve de suça azmettirme” suçlamasıyla Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, tutuklu FETÖ/PDY sanığı Erkan Karaarslan, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Nermin Canyurt’un da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığının açtığı dava görülecek.

erkan-karaarslan-013.jpgFETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ‘belediyeler imamı’ olduğu iddia edilen ve yargılandığı Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Eylül 2017 tarihinde önce “adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı” şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildikten sonra kayıplara karışan ve geçtiğimiz haftalarda saklandığı evde yakalanarak Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan Erkan Karaarslan’ın 1 numaralı sanık olarak yer aldığı davanın birinci duruşmasına Başkan Çerçioğlu ‘hasta’ olduğu gerekçesiyle katılmazken 17 sanıklı davanın ikinci duruşması Aydın 1.Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda saat 10.30'da gerçekleşecek.

Tutuklu FETÖ sanığı Erkan Karaarslan’ın SEGBİS sitemi ile savunmasının alınması beklenirken, Başkan Çerçioğlu’nun 1. celsede olduğu gibi ikinci duruşmaya katılıp katılmayacağı merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.