Çerçioğlu'dan 3 Günlük Eğitime 177 Bin Lira

Çerçioğlu'dan 3 Günlük Eğitime 177 Bin Lira

Yüz binlerce öğretmen atama beklerken, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin sadece 3 gün süren bir eğitim için bir öğretmene toplam 177 bin lira ödeme yaptığı ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda çalışan bir kimya öğretmeni ortalama 2 bin 800 lira maaş alırken, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bir kimya öğretmenine 3 günlük eğitim için toplam 177 bin lira ödenmesi tepkilere neden oldu.

Eğitim ihalesinin 23 Mayıs 2016 tarihinde yapıldığı öğrenilirken, ihaleye bir tek Zuhal Odabaşı adlı kimya öğretmeninin katıldığı ve belediyeden günlüğü 59 bin liradan 3 gün süresince toplam 177 bin lira aldığı anlaşıldı.

Zuhal Odabaşı'nın Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara'dan davet edildiği, ihaleye başka kimsenin katılmadığı iddia edildi.

TBMM eski başkanlarından İsmet Sezgin’in danışmanı, bürokrat ve inşaat mühendisi Haldun Haşmet Aysan, 3 gün süren bu eğitimin hangi binada verildiğini, bu eğitime kimlerin katıldığını, bu kadar pahalı bir eğitimin konusunun ne olduğunu sorarak, "İhaleyi kazanan kimya öğretmeni Zuhal Odabaşı kimdir ve kimin baldızıdır?

Ayrıca bu kadar para ödendiğine göre bu eğitim mutlaka kaydedilmiştir. Bu CD'leri yayınlayın ki ne olduğunu bizler de öğrenelim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum