Çerçioğlu’na açık ve net soru

Bu satırların yazarını takip edenler bilir… Aydın Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk olaylarıyla ilgili yüzlerce köşe yazısı ve haberde imzam bulunuyor. 2014 yerel seçimlerinden bu yana taş taş üstüne koymayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yüzünden fatura her şartta halka kesildi. 2009 yılında “Belediyeyi cam fanusta yöneteceğiz” diyerek işbaşına gelen Çerçioğlu’nun belediyenin alacak-verecek hesapları, nereye ne kadar harcadıkları, borç miktarı gibi konularda şeffaf olmamasıyla birlikte yolsuzluk, rüşvet konularındaki iddialar karşısında ağzını bıçak açmıyor.

Bilindiği gibi 04 Ocak tarihinde, “Derdin ne senin Özlem Çerçioğlu?” başlıklı bir köşe yazısı kaleme almış; Bir yandan CHP’yi basamak yapan diğer taraftan da AK Parti içindeki karanlık ellerle işbirliği yapmak suretiyle şaibeli işlerden sıyrılmayı hedefleyen Çerçioğlu’nun, Efeler ilçesinde 22 dönüm arazi üzerine kurulu Atatürk Spor Kompleksini İzmirli bir firmaya hem ihalesiz hem de neyin karşılığında verdiğini sorgulamış, “Neyin peşinde, neyin hesabındasın?” sorusunu yöneltmiştik. Taştan ses geldi, Çerçioğlu’ndan ses gelmedi.

Halen cevaplanmayan ve kamuoyunun da büyük bir merakla cevaplarını beklediği sorularımızı bir kere daha yineliyoruz.

Soru açık ve net.

Atatürk Spor Kompleksini ihalesiz bir şekilde neyin karşılığında verdin?

Adım gibi biliyorum… Çerçioğlu, bu sorularıma da cevap ver(e)meyecek ama biz Aydın halkı adına sormaya devam edelim.

Atatürk Spor Kompleksi ortaklarından Gülçin Kurtuluş’un eşi AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş.

Ahmet Kurtuluş aynı zamanda İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Deniz tarafından yürütülen 2016/92489 sayılı soruşturma sonucu İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan 2018/8 esas sayılı ve “FETÖ BORSASI” olarak bilinen kamu davasının da şüphelisi.

Ahmet Kurtuluş 25 Ekim 2018’de İzmir Cumhuriyet Savcısı Ferhat Deniz tarafından sorgulandı. Avukatlarının da hazır bulunduğu sorguda Ahmet Kurtuluş, dosyada bulunan hiçbir eyleme katıldığını düşünmediğinden etkin pişmanlıktan yararlanmak istemediğini ve yararlı olabileceğini düşündüğü bilgileri vermek için geldiğini söyledi.

Ahmet Kurtuluş’un verdiği ifadenin spor kompleksiyle ilgili bölümü ise şöyleydi:

“Gürbüz Yüksel MİT Bölge Başkanı olduğu dönemlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yargıya intikal eden bir problemini çözdüğünü bana Gürbüz söyledi. Ankara’daki Nusret Et Lokantası’nda yemek yediğimiz esnada Gürbüz bana Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na iyilik yaptığını bunun karşılığında yukarıda bahsettiğim spor kompleksinin hisselerini almamı ve başıma bir iş gelmeyeceğini söyledi. Bana hiçbir şey olmaz problemlerini Okan Bato’ya göndererek çözdüğünü̈ söyledi. Sen oraya çalıştır rahat ol dedi. Bende bunun üzerine bu işe giriştim. Hiçbir şeyde usulsüzlük olmadığını yaptığım araştırmalarda gözlemleyince eşim üzerine hisseleri aldım.

İhalenin nasıl olduğunu neyin karşılığı olduğunu bilmiyorum. Tahminime göre Özlem Çerçioğlu kendisine yapılan yardım karşılığı güzellik yapmış olabilir. Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ile doğrudan Gürbüz görüşüyordu. Ali Sütçü’yü devamlı yanına gönderirdi. Bu şekilde irtibat sağlanıyordu.”

Bu ifadeden sonra Ahmet Kurtuluş, kendisine “polis süsü” veren birileri tarafından, evinde, 5 yaşındaki oğlunun gözlerinin önünde öldürüldü.

Bir yazının daha sonuna geldik.

Bu noktada Çerçioğlu’na açık ve net bir soru daha yöneltelim:

MİT Bölge Başkanı Gürbüz Yüksel, yargıya intikal eden hangi problemini, neyin karşılığında çözdü?

***

Yazarımızın "Derdin ne senin Özlem Çerçioğlu?" başlıklı yazısı için lütfen tıklayınız...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum