Çerçioğlu’na böyle seslendi: “İş bilmez, iş yapmaz kafana yaz. Barajları DSİ yapar”

Çerçioğlu’na böyle seslendi: “İş bilmez, iş yapmaz kafana yaz. Barajları DSİ yapar”

Eski Aydın Belediye Başkanı Hüseyin Aksu, Sarıçay Barajını kendisine mal eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu sert sözlerle eleştirdi. Çerçioğlu’na seslenen Aksu, “İş bilmez, iş yapmaz kafana yaz. Barajları DSİ yapar” dedi.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından çalışma başlatılan Kuşadası ve Söke ilçeleri başta olmak üzere Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerine yıllık 20 milyon 750 bin metreküp içme-kullanma suyunu temin edeceği Sarıçay Barajı yapımını Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kendisine mal etmesinin tepkileri sürüyor. AK Parti’den 23., 24. ve 26. Dönem Aydın milletvekili seçilen Mehmet Erdem’in “Sayın Çerçioğlu Sarıçay Barajı’nın yapılacağı yere şimdiye kadar bir kez olsun gitti mi acaba?” diyerek tepkisini dile getirmesinin ardında bir tepki de Eski Aydın Belediye Başkanı Hüseyin Aksu’dan geldi. Aksu, “Sen çık Didim halkına Sarıçay Barajını vaad et.... Beş yıl geçsin, Didim susuzluktan kırılsın.. Sen uyu, iş yapma, barajın parasını kendi reklamlarına harca.. Devlet Su İşleri, kendi kanununa göre sen yapamadığın için devreye girsin ve barajı yapmaya başlasın...Çık bu sefer büyük bir yüzsüzlük içinde, utanmadan, sıkılmadan, "barajı ben yaptırıyorum. Aydın halkının parası ile yapılıyor" diye. Milleti kandırmaya çalış. Yuh artık. Bu kadarda yüzsüzlük olmaz” dedi.

Başkan Çerçioğlu’na “İş bilmez, iş yapmaz kafana yaz” diye seslenen Aksu, “DSİ barajları yapar ve içme suyu amaçlı barajları, kendisi su dağıtım ve satışını yapmaz. Bu işi belediyeye verir. Belediye o barajdaki suyu satıp, dünya kadar bedavadan para kazanır. Bunun için, barajın bedelini DSİ’ye çok uzun vadede öder. Yani barajı yapan DSİ’dir” diyerek şunları kaydetti:

“ARSIZCA ‘BEN YAPTIM’ DERSİN”

“Senin ne projesinde, ne kamulaştırmasına, ne inşaatında zerre kadar katkın yoktur. Barajı bedavaya getirip içindeki suyu satan sensin. Satacağın suyun parasının bir bölümünü, yeni barajlar yapılsın diye DSİ’ye geri ödesin. O kadar. Cebinden beş kuruş çıkmadan su satıp trilyonlar kazanırsın... Ekizdere Barajında da böyle olmuştur. Sarıçay'da da... Sonrada arsızca, beyanatlar verip ben yaptım dersin..Bizim, bin bir zahmetle açtığımız büyük bulvarlara, yaptığımız binalara "ben yaptım " dediğin gibi.

“UTANMA DUYGUNUZ OLSUN”

Milleti kandırmaya kalkmayın. Beceriksizliğinizi örtmek için. "biz yaptık. Bizim paramızla yapılıyor" hiç demeyin. Beş kuruş ödemediniz. Cebinizden de bir kuruş çıkmadı.

Barajın suyu satıp, bütçenize büyük paralar koyacaksınız.  O paralarla daha çooook reklam bilbordları yaptırıp, gençlik fotolarınız ile arz-ı endam edeceksiniz.

Halkımız ise, çok pahalıya sattığınız suyun altında ezile ezile yunup-yıkanacak. Bela mısınız.? Biz yapalım, siz övünün. Yok öyle..  Bari susun oturun. Cambazlık yapmaya kalkmayın. Karşınızda enayi yok. Biraz utanma duygunuz olsun..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.