Çerçioğlu’na İl Başkan Adayı Önerisi

CHP Aydın İl Kongresi’ne sadece 6 gün kaldı.

CHP Aydın Örgütü, 27 Aralık Pazar günü yapılacak kongreye uzun bir süreden sonra tek adaylı olarak hazırlanıyor..

CHP Aydın İl Başkanlığı için mevcut başkan Hikmet Saatçi adaylık için henüz karar vermediğini kamuoyu ile paylaştı. Aday olacağı konuşulan Kuşadası eski ilçe başkanı Soner Kaplan ise henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Bir tek CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci açıkladı adaylığını..

Erken açıklama elbette avantaj sağladı kendisine..

İlçe örgütlerine ve delegelere ulaşmakta çıkabilecek diğer adaylara göre zamanı iyi kullanma şansını elde etti..

Bayram İnci’nin karşısına ciddi bir rakibin çıkacağına inanmıyorum. Çıksa bile 638 delegenin oy kullanacağı CHP İl Başkanlığı seçiminin kaderini diğer kongrelerde olduğu gibi Efeler, Nazilli, Kuşadası, Didim ve Söke belirleyecek. 

Bu 5 ilçenin delegeleri sandıkta kime şans verirse o aday 28 Aralık sabahına CHP Aydın İl Başkanı olarak uyanacak. Efeler, Kuşadası, Didim, Söke ve Çine delegasyonunun Bayram İnci’yi desteklediği düşünüldüğünde yeni il başkanının Bayram İnci olacağını söylemek kainlik olmaz.

CHP belki de ilk defa tek adaylı kongreye gidecek.

Çünkü Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçoğlu ve çevresinde bezginlik, yılgınlık ve yenilmişlik hissi var.. Aday olmak isteyenlerde “Çerçioğlu’nun adayı” yaftası alma korkusu var.. Bir de belirleyici ilçeler Bayram İnci’ye destek kararı alınca Çerçioğlu aday çıkar(a)mayacak.

Yakında Bayram İnci’yi çağırıp, “Başkan sana karşı olduğum kuyruklu yalan. Bülent ve Metin’e kalsa güçlü bir aday çıkaracaklardı. Ben sırf sen kazanasın diye Onur Dinler’i aday çıkararak bunu önledim. Seçilmene bana borçlusun” derse şaşırmamak gerek ama ben yine de Başkan Çerçioğlu’na bir başkan önerisinde bulunayım: Süper danışman Erkan Karaarslan!

Özlem Çerçioğlu’nun danışmanı Erkan Karaaslan il başkanlığı için biçilmiş kaftan. Bayram İnci karşında seçim kazanacak tek isim.. Paraysa para.. Karizmaysa karizma.. Bilgi, tecrübe her şey onda. Kendisi Aydın’a gelmese de olur. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin şirketinde genel müdür olan meşhur bacanak Muharrem Şanlı’yı il başkan yardımcısı, kendi şirketlerinde çalışan Aydın dışından getireceği isimleri de yönetim kurulu üyesi yaparak Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni yönettiği gibi CHP’yi de bal gibi yönetir.

Olur mu demeyin. Bal gibi olur! 

“Nasılsa hem belediye hem şirket yönetimlerinde varlar.

CHP yönetiminde olmuşlar çok mu?”

***

CHP’li bazı ilçe belediye başkanlarıyla aralarında problem olduğu iddialarına sert çıkan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu CHP’yi kastederek, “Bizi bölmeye kimsenin ne aklı, ne de gücü yeter” demiş.

Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarıyla aralarında hiçbir kırgınlığının olmadığını ifade ederek, “Bizim aile içinde herhangi bir kırgınlığımız yok” diye de eklemiş.

Çerçioğlu bu sözleri söylerken hemen yakınında Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay’ın da bulunduğu bir grup sohbet ediyormuş.. Bunu gören Özlem Çerçioğlu’na çok yakın bir meclis üyesi Özakcan ve Atabay’ın da bulunduğu yere işaret ederek; “Oradan pis kokular geliyor” demiş.

Merak ettim:

CHP’yi kim bölmek istemiş.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum