Çerçioğlu’na Kara Haber!

Çerçioğlu’na Kara Haber!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na Danıştay’dan kara haber geldi. Danıştay soruşturma açılmasının önünü açtı.

Danıştay, ihaleye fesat karıştırıldığı gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulan ve İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturmaya izin verilen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında soruşturma açılmasının önünü açtı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Başkan Özlem Çerçioğlu’nun FETÖ’ye finansal destek sağladığı gerekçesiyle halen tutuklu bulunan danışmanı Erkan Karaarslan’a ait MUHKEM ve yandaş firmalarına verilen “danışmanlık ihalelerinde” ihaleye fesat ve edimin ifasına fesat karıştırıldığı ve usulsüzlük olduğuna ilişkin yapılan suç duyurusu üzerine İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermişti.

DOSYA SAVCILIKTA

Özlem Çerçioğlu, bakanlığın soruşturma izni veren kararının kaldırılması ve suç duyurusunun işleme konulmaması için Danıştay’a başvurdu. Danıştay 1. Dairesi de ‘şikâyetin ön inceleme yapılmasını gerektirecek nitelikte olduğu’ gerekçesiyle itirazı reddetti. Yapılan itirazın reddine karar veren Danıştay Özlem Çerçioğlu ve şüpheliler hakkında soruşturma başlatılması için dosyayı Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Böylece Özlem Çerçioğlu hakkındaki suç duyurusu işleme konularak soruşturmanın önü açılmış oldu. 

NELER VAR

4 milyon lira tutarındaki ihaleyi iptal edilerek aynı ihaleyi 6 milyon 200 bin lira bedelle başka bir firmaya verilen personel ihalesi, FETÖ tutuklusu Erkan Karaarslan ile yandaş firmalara verilen ihaleler, 16 lira 18 kuruş bedelle satışı yapılan Bozdoğan Madran Suyu’nun daha sonra 2 lira 40 kuruş bedelle satışının yapılarak milyonlarca liralık kamu zararına neden olunması gibi konular soruşturma dosyasında yer alıyor.

SIRADA NELER VAR

Hakkında çok sayıda suç duyurusu bulunan Özlem Çerçioğlu hakkında Adliye yeri, Eman, Litera, Atatürk Kent Meydanı, Kaçak Malikâne gibi dosyalardan da soruşturma izninin verilmesi bekleniyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum