Çerçioğlu’na Teşekkür Ediyorum

CHP’li belediyelerinin yaptığı çeşitli tesislerini açmak için İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu en dikkat çekici şeyi söyledi…

Kılıçdaroğlu, “Gazeteci yazı yazıyor, niye yazar? Düşünceleri aktarmak için ister okursunuz ister okumazsınız. Ama gazeteci dünya görüşünü açıklıyor diye, eline koluna kelepçe takarsanız, dünyaya Türkiye’de demokrasi var sözünü anlatamazsınız” diyerek gazetecileri savundu.

Kılıçdaroğlu’nun nezninde CHP’nin demokrasi anlayışını takdir ediyorum.

Tabii bu kimilerine göre önemli bir durum olmayabilir. ‘Zaten CHP’nin Parti Tüzük ve Programları da bunu söylüyor’ denilebilir…

Ama CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun söylediği her ne olursa olsun önemli…

Herkesin odaklanması gerektiği nokta bu olmalı…

Ancak…

Herkes önce evinin önünü temizlemeli…

Sayın Kılıçdaroğlu bu sözleri söylerken, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu kaç gazeteciyle mahkemelik biliyor mu acaba…

Çerçioğlu’nun belediyedeki uygulamalarını eleştirdiği için kaleme aldığı her yazı şikâyet konusu olan gazetecilerin varlığından haberdar mı?

Değilse şayet haber vermiş olayım…

Şu satırların yazarı kaleme aldığı her köşe yazısı ve haber için ifade vermeye gidiyor. Kendisinin şikâyet ettiği yetmiyormuş gibi daire başkanlarını şikâyet ettiriyor. Hızını alamıyor taşeron işçilere hazır dilekçeler dağıtılarak, hakkımda suç duyurusunda bulunulmasını sağlıyor.

Sakın yanlış anlaşılmasın. ‘şikâyet etti’ diye taşeron işçi kardeşlerime gönül koymuyorum. Ne diyelim ekmek meselesi… Onların işten atılma korkusuyla imzaladıklarını çok iyi biliyorum.

Ama bu noktada Özlem Çerçioğlu’na çok teşekkür ediyorum. Sayesinde Aydın’da görev yapan gazeteciler içinde en fazla şikâyet edilen gazeteci unvanına sahip oldum.

Bu unvana hak ettiğimi düşünüyorum. Çünkü bir tek konuda 260’ın üzerinde belediye personelinin hakkında suç duyurusu bulunulan başka şehirlerde var mı bilemiyorum ama Aydın’ın tek gazetecisiyim.

Haaa şunu da hemen belirtelim:

Soruşturması devam eden dosyaları saymazsak çok şükür şikâyetlerin tamamına, savcılık ‘kovuşturmaya yer olmadığına dair karar’ verdi.

Okurlarım bu satırlardan bir yılgınlık sonucunu çıkarmasın. Bu köşeden Özlem Çerçioğlu gibi belki de hiç yapmadığı bamya yemeği tarifi verecek değiliz. Halkın yanında, kent yararına yazmaya devam edeceğiz.

HALİS BÖĞÜRCÜ, ÇERÇİOĞLU’NA DANIŞMAN MI OLACAK?

Polisin temel görevi; kendisine verilen yetkiler çerçevesinde bulunduğu bölgede toplumsal güvenliği sağlamaktır. Bu amaçla suç önleyici hizmetlerde bulunur. Adli olayların çözümlenmesinde yargı gücüne yardım eder. Bunları yaparken kendisine verilen yetkilerin ve bağlı olduğu kanunun koyduğu kuralların dışına çıkamazlar.

Bu anlamda Aydın Emniyet Müdürlüğü sorumluluğu ağır, görev yoğunluğu fazla olan önemli bir kurum. İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü  ‘uhulet ve suhuletle’ görev süresini doldurarak emekli oldu.

Halis Böğürcü’nün görev yaptığı süre içinde Özlem Çerçioğlu’na danışman olacağı yönünde duyum almıştım. İnanmak istemedim ama veda ziyaretleri bu ihtimali güçlendirdi.

Atalarımız, “Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan bellidir” diyerek, bir işin iyi ya da kötü başlamış olmasının o işin sonucu hakkında bir fikir vereceğini vurgulamıştır…

Bu bağlamda Halis Bey, CHP il başkanını ziyaret ederek vedalaşırken, AK Parti ve MHP il başkanlarını ziyaret etmedi.

Bu özel mesaja işittiklerim, şahit olduklarım ve bildiklerim eklenince…

Acaba diyorum.

Halis Böğürcü’ye ‘uhulet ve suhuletle’ geçireceği bir ömür diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum