Çerçioğlu’nu Öyle Bir Ti’ye Aldı ki…

Çerçioğlu’nu Öyle Bir Ti’ye Aldı ki…

TBMM eski başkanlarından İsmet Sezgin’in danışmanı, bürokrat ve inşaat mühendisi Haldun Haşmet Aysan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ti’ye aldı.

Aydınlı bürokrat Haldun Haşmet Aysan, İtalya’nın başkenti Roma’nın ilk kadın belediye başkanı olan Virginia Raggi’ye tebrik mektubu yazan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu ti’ye aldı ki duyanları gülümsetti…

Virginia Raggi’ye yazdığı mektupta “Bir kadın belediye başkanı olarak, size deneyimlerimizi aktarmaktan büyük bir onur duyacağımı bilmenizi isterim” diyen Özlem Çerçioğlu’na “Deneyimlerini kendine saklayın” diyen Aysan, Özlem Çerçioğlu’na şu tavsiyelerde bulundu.

hasmet-aysan.jpgSayın Özlem Çerçioğlu..
Bence siz deneyimlerinizi kendinize saklayın derim
neden mi?

Zaten Raggi, hem güzel, hem masum, hem genç, hem eğitimli hem hukukçu, hem de 3 dil biliyor..
Üstelik %67 oy alarak seçilmiş..

Şimdi siz kalkar deneyimlerinizi paylaşırken,,,

Vatikan meydanında yapılan ayinlerde mutlaka lokma döktürün dersiniz..

Aşk çeşmesi önünde pilav üstü döner ayran dağıt dersiniz.
Bence döner yerine pizza dağıtır gari..

Kentler meydanları ile anılır o yüzden roma ya mutlaka bir kent meydanı yaptırın. Hatta meydanın etrafındaki binalarında cephelerinin kaplanması için ayrıca ihale açın dersiniz.

Roma’da deniz yok ama Akdeniz’de uçak batırın ki bu sayede Roma’ya turist çekersiniz dersiniz...

Roma çiftçisinin patates, domates, soğan, portakal, nar hıyar vb ürünlerini satın alarak, filelere doldurun ve ROBA kanalıyla Romalılara dağıtın.. Fileye fotoğrafınızı koymayı ve üzerine afiyet olsun diye yazmayı sakın unutmayın dersiniz..

AYBA'YI ROBA DÜŞÜN DERSİN

Raggicim şimdi sen bana bu ROBA (AYBA) nedir dersin.. 
Bak raggicim, bende AYBA var onu ROBA olarak düşün dersin. 

Taşerondan alacağın 300 kişi ile bütün Roma sokaklarına ve evlerine girilsin ve başkanımın selamı var Mehmet Efendiden kuru kahve gönderdi diye söylerler reklamın olur dersin..

ROBA'YI MEFKÜRE KURSUN

İstersen Mefkure’yi Roma'ya göndereyim ROBA'yı kursun ve 1 ay deneme çalışması yapsın ve bu hizmet şeklini size öğretsin dersin..

Raggicim, üzerinde kendi resmin olan duvar saati ve duvar takvimi bastır her eve dağıt.. Deneyimlerimden söylüyorum ben geçen sefer unutmuşum saat guguklu olsun ki saat başı “Raggii sizin için çalışıyor” diye ötsün dersin..

Roma kışın soğuktur vatandaşlara atkı, bere, fular dağıt üzerinde fotoğrafın ve ismin yazılı olsun.. Sizin oralarda bulunmuyorsa ben bizim kadınlara el işi olarak yaptırır gönderirim dersin..

Yerel gazetecilere desteklerini esirgeme bu sayede lehine yazmasalar bile aleyhine yazmazlar dersin..

Sizin en büyük medya gurubu Berlusconi ile anlaş ve düzenli reklam var.. Duayen gazetecileri -2 kattan al ve başkanlık makam asansöründen yukarı çıkar. Mutlaka “hoş geldiniz efendim” diyen bir bayan görevli karşılasın.. Bu adamlar her zaman lazım dersin..

21 F MODELİNİ UYGULA

Raggicim, mal ve hizmet alım ihalelerinde 21/f modelini uygulamak hem basit hem de istediğin firmayı davet edersin dersin..

MUHARREM ŞANLI'YI GÖNDEREYİM

Raggicim, ilk işin vatandaşa dokunmak olsun. Onun için Roma sokaklarında et satış reyonları ve halk ekmek büfeleri aç. Gerekirse ben bizim Ege Et AŞ. ve halk ekmekten gönderirim. İstersen bizim Muharrem Şanlı gelsin Roma’da bir inceleme yapsın büfe konulacak yerleri ve kasap dükkanı açılacak yerleri belirlesin dersin..

Roma'nın kent içi trafiği rahatlatmak için battı çıktılar yapınız dersiniz..
Vallahi unutuyordum, otopark hiç unutulacak şey mi..
Bende AYBEL AŞ var size de ROBEL AŞ. yakışır.. 
Park edenden tahsil edildiği için sıcak para akışı sağlıyor belediye olarak nakit sıkıntısı çekmezsiniz sakın mutemet hesabı açmayı unutmasınlar dersin.

ERTUĞRUL YAMEN'İ GÖNDEREYİM

Roma’nın imar konularında ve kent estetiğinde ise Ertuğrul Yamen’i göndereyim ki bizzati yerinde inceleme yapsın ve size brifing versin dersin..

ERKAN KARAARSLAN PAKET PROGRAM HAZIRLASIN

En sonunda 
Aslında ben sana yerel yönetim danışmanı ve bizim de danışmanlığımızı yapan üstad Erkan Karaaslan’ı göndereyim ki Roma Belediyesi için a dan z ye bir paket program hazırlasın dersin.

Sevgili özlem hanım, 

Bence bu tecrübelerini bayan Raggi ile paylaşmayın, kızın kafası çok karışacak..

Neden biliyor musun?

Romalılar onu bu tür işler için seçmediler. 

Şimdi bana neden seçtiler diye soracaksın..?

Vallahi ben Romalıların yalancısıyım..

Yolsuzluklar ve organize suç çetelerinin yönetime sızmasına öfkelenen Romalı seçmen yüzde 67 oyla Raggi'yi tercih etti..

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum