Çerçioğlu’nun danışmanı CHP'li belediyeleri akıl almaz yöntemlerle söğüşlemiş

Çerçioğlu’nun danışmanı CHP'li belediyeleri akıl almaz yöntemlerle söğüşlemiş

CHP'li birçok belediyeye 'danışmanlık' hizmeti veren Erkan Karaarslan, baldızı, bacanağı ve ekibine kurdurduğu şirketlerle ihalelere girip işini şansa bırakmadı.

Hileli iş yaptığı belediyelerde yönetimi maaşa bağlayan Karaarslan'ı hapis hayatı bile durduramadı. FETÖ'nün 'belediyeler imamı' olduğu iddia edilen 'Yetenekli Bay Erkan'ın hikayesi filmlere konu olacak cinsten.

FETÖ'nün belediyeler imamı olduğu iddia edilen Erkan Karaarslan, çalışma yöntemleriyle filmlere konu olacak türden bir karakter. CHP'li belediyelerden ihale üstüne ihale alan, işini halletmesine yardımcı olan yöneticilere maaş bağlayan, kontrol ettiği 10 ayrı şirketle yarışa katılıp işlerin başkasına verilmesini neredeyse imkansız kılan bir portre...

resim-1-070.jpg

Karaarslan'ın kurduğu 'ihale örgütü'ne yönelik soruşturmada geçtiğimiz günlerde 17 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 13'ü savcılık sorgularının ardından tutuklandı. 

Her şeyi 'yasaya uygun' göstermek için baldızı ve bacanağına firma kurdurup hortumlama ekibi oluşturan Karaarslan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame, CHP'li belediyelerin 'çok sevdiği' bu dolandırıcının ipliğini pazara döktü. 

resim-2-055.jpg

Belediyelere finans/proje yönetimi konusunda danışmanlık ve yazılım hizmeti veren Erkan Karaarslan, şimdiye dek Aydın, Adana, Çanakkale, Sarıyer, Avcılar, Beylikdüzü, Adalar, Kuşadası, Bayraklı, Ataşehir, Başakşehir, Beşiktaş, Bergama, Buca ve Bornova başta olmak üzere pek çok yerel yönetimle çalıştı. 

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YÖNETİMİNE BANKADAN GÖNDERDİĞİ PARA 1 MİLYON 700 BİN TL 

resim-3-036.jpg

Karaarslan bir yere girmek istediğinde işini şansa bırakmıyor, kaz gelecek yerden tavuğu esirgemiyordu. Bu konuda CHP'li Özlem Çerçioğlu yönetimindeki Aydın Büyükşehir Belediyesi çarpıcı bir örnek teşkil ediyor. Karaarslan'ın sahibi olduğu E-Yöntem adlı danışmanlık firmasının hesaplarından, 2013-2016 yılları arasında Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin genel sekreterlik kadrosuna büyük miktarda para transferi yapıldı. 

Genel sekreter ve yardımcıları, müfettişler, belediye şirket müdürleri ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Karaaslan'ın firmasından toplamda 1 milyon 700 bin TL para aldı. Bu rakam, bankalar arası EFT kayıtlarına yansıyan miktar. Karaarslan'ın Aydın'da belediye yetkililerine nakit olarak ne kadar para dağıttığı şimdilik bilinmiyor. 

'GELİRİMİ ARTIRACAĞIM' DİYEN BU ADAMI BULUYOR!

resim-4-014.jpg

'Gelirini artırmak isteyen' CHP'li belediyelerden milyonlarca TL kazanan Erkan Karaarslan, lüks otomobiliyle saatte 223 km hızla giderken çekilmiş fotoğrafını sosyal medya hesabında gururla paylaştı.

Bazı akrabaları ve ekibiyle birlikte 'ihale örgütü' kuran Erkan Karaarslan'ın hileli işleri, Sarıyer Belediyesi'ndeki usûlsüzlüklere ilişkin hazırlanan raporlar ve iddianamede ayan beyan ortaya serildi. 'Kamu İhale Mevzuatına Yönelik Danışmanlık Hizmeti Alımı', 'Mali Danışmanlık Hizmeti Alımı', 'Gelirlerin Artırılması İçin Eylem Planı Oluşturulması', 'Gelir Takip Projesinde Kullanılan Yazılımların Bakımı, Geliştirilmesi' gibi başlıklar altında ihale alan Karaarslan, adrese teslim süreç boyunca CHP'li Sarıyer Belediyesi'ni hortumladı. 

2016'da gerçekleşen ihalelere hem kendi şirketi hem de bacanağı Muharrem Şanlı'ya kurdurduğu şirketle katılan Erkan Karaarslan, mevzuat gereği üçüncü bir firmayı da ihalede yarışmış gibi göstermek için sahte belge hazırlayıp belediyeye sundu. Ancak Sarıyer Belediyesi ne hikmetse ihale pazarlığına Karaarslan ve bacanağının şirketini davet etti. 

ŞARTNAMEDE KENDİSİNİ TARİF ETTİRDİ 

resim-5-008.jpg

Karaarslan, aynı belediyenin başka bir ihalesinde ise bu kez baldızı Çiğdem Şanlı ile çalıştı. Sahibi olduğu E-Yöntem şirketiyle ihale dökümanı satın alan ancak teklif zarfı vermeyerek baldızının şirketini pazarlıkta tek firma olarak bırakan Karaarslan, dolaylı yahut doğrudan yönettiği süreç boyunca hep kazanan taraf oldu. Sarıyer Belediyesi'nde görevli komisyona önceden belirlediği şartları yayınlatan Karaarslan, şartnamedeki maddelerde yüzde 100 kendi özelliklerini tarif ettirerek sürece fesat karıştırmanın adeta kitabını yazdı. 

İŞLERİNİ CEZAEVİNDEYKEN BİLE İDARE ETMİŞ

Benzer bir süreç, İstanbul'da CHP'li Avcılar Belediyesi'nin ihalelerinde de yaşandı. Sonradan itirafçı olan bazı belediye personelinin "Gelirleri artıracak projeleri biz hazırlayamıyor muyuz ki dışarıdan destek alıyoruz?" şeklindeki itirazlarına rağmen Avcılar'da dönemin belediye başkanı, yardımcıları ve ihale komisyonu üyeleri, 'danışmanlık' işlerinin Karaarslan'ın şirketlerine verilmesinde ısrar etti. İşin en ilginç yönü ise Sarıyer ve Avcılar başta olmak üzere pek çok belediyeyi kendi ekibiyle örümcek ağı gibi sardığı sırada Erkan Karaarslan, FETÖ soruşturması kapsamında cezaevindeydi. Örgütün 'belediyeler imamı' olmakla suçlanan Karaarslan, kurduğu 'ihale örgütü'nü cezaevinden bile yönetmeyi başarmıştı. Karaarslan'ın birkaç yıl içerisinde 80 adet kamu ihalesi alarak 22 milyon lira hortumladığı sanılıyor. 

HAPİSTEN ÇIKINCA SAÇ EKTİRDİ, KÜPE TAKTI

resim-6-005.jpg

Erkan Karaarslan, 2019 yılında cezaevinden salıverildi. Hakkındaki FETÖ soruşturmasından da beraat ettiği ileri sürüldü. O günden sonra imajını birdenbire değiştiren Karaarslan, saç ektirip sakal bıraktı ve küpe taktı; yeni stiliyle belediyelerde iş kovalamaya devam etti. İhale cambazı Karaarslan, belediye hortumlamak için şirket kurdurduğu baldızı, bacanağı ve ekibin diğer üyeleriyle birlikte geçtiğimiz hafta gözaltına alındıktan sonra şu suçlardan tutuklandı: 'İhaleye fesat karıştırma', 'resmi belgede sahtecilik' , 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık...'   

resim-011-002-001-001-001.jpg

erkan-karaarslan-022.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.