Çerçioğlu'nun Dev Projeleri

Milliyet gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Hamdi Türkmen ile beraber Aydın Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu’nun davetlisi olarak düzenlediği basın toplantısına katıldık. Çerçioğlu, CHP Belediye Başkan Adaylarıyla birlikte büyükşehir döneminde hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlattı.

“AYDIN TÜRKİYE’NİN NAMUSUDUR”

Açıkça ifade etmek gerekirse CHP aday belirleme sürecinde yaşadığı sancılı ortamı geride bırakmışa benziyor. İl Başkanı Barkan Kalınomuz; “aday belirleme sürecinde ne yaşanırsa yaşansın, CHP birlik ve beraberlik içinde adaylarına sahip çıkacak. Aydın, hem Türkiye’nin hem de bizim namusumuzdur” sözleriyle ortak hareket edeceğinin sinyallerini verdi.

Nevzat Biçer Parkı Nikah Salonu’nda gerçekleşen toplantıya henüz belirlenmemiş Kuşadası haricindeki 16 belediye başkan adayı katıldı. Ayten Alpman’ın seslendirdiği “Bir başkadır benim memleketim” şarkısının Özlem Çerçioğlu’na uyarlanmış şekliyle sahneye çıkan Topuklu Efe, Aydın haritası üzerinde ilçelerde uygulamayı planladıkları projeleri açıklarken siyaset için değil, Aydın halkına hizmet için aday olduğu mesajını verdi.

ÇERÇİOĞLU’NA YENİ İMAJ

Dürüst, cesur, çalışkan” imajına; “Sadece Aydın merkeze değil tüm il geneline hakim, kendinden emin, kararlı” imajlarını da ekleyen Topuklu Efe, 2 saatlik bir zaman diliminde uzun uğraşlarla hazırlandığı belli olan 133 projeyi tek tek anlattı. Kafasındaki belediyecilik anlayışını bir kez daha tekrarladı. “Jeotermal önceliğimiz” dedi. İnsan olgusunun önemine dikkat çekti. Kentsel dönüşümden söz etti. İmar planında sürprizlerin yaşanmayacağını, ranta izin verilmeyeceğini belirtti. “Aydın’da dilenci göremezsiniz, çünkü Aydın Belediyesi var. Başkanlığım süresince hiç kimse aç yatmadı, üşümedi”, “Aydın’ın rantını vatandaş alacak”, “istihdam sorunlarını azaltacak işler yapacağız”, “17 ilçede AYBA projesi”,”Zeybek Arena”, “konuşmam, yaparım…” gibi cümleleri konuşmasındaki öne çıkanlar arasındaydı.

NE YAPACAĞINI BİLİYOR

Özellikle sosyal belediyecilik noktasında belediyeleri bir işletme gibi gören ve şirket gibi algılayan belediyecilik anlayışından çok kelimenin tam karşılığına denk düşecek şekilde sosyal belediyecilik açısından Topuklu Efe’nin projelerinin insan odaklı olması mutlaka büyük önem taşıyor.

Çünkü Çerçioğlu belediyelerin su, kanalizasyon, altyapı, kaldırım, temizlik, mezarlık gibi zaten görevi olan hizmetlerinin yanında sosyal projelere de imza atıyor. Bu noktada marka haline getirdiği “AYBA”, “hayalim” dediği “Aydın Tekstil Yaşam Parkı ve Fuar Alanı”, “Zeybek Arena”, “Kuşadası Atatürk Bulvarı ve Halk Plajı” bana göre üzerinde ayrıca durulması gereken proje olarak önümüzde duruyor.

Büyükşehir Projeleri hakkında 2 yıldan beri hazırlık yapan, Aydın’ı karış karış bilen, her ilçeye dokunan, 30 Mart’tan sonra nerede ne yapacağını planlayan Özlem Çerçioğlu; inandırıcı, sorun çözecek, Aydın’ı daha yaşanabilir kılacak, halkın refahını arttıracak, “altın çağ” yaşatacak projeler ortaya koydu.

PROJELER YARIŞSIN…

30 Mart yerel seçimlerini Türk siyasetinde önemli bir dönüm noktası olarak görüyorum. “Yerel seçimlerde partiler değil, projeler yarışsın” mantığına önem veriyorum.

Tüm partilerin seçim çalışmaları döneminde çatışmacı tavırlardan uzak durması herkesin beklentisi. Adaylar projeler üzerinden tartışıp, yarışsınlar... Aydın’ımızın sorunları üzerine kafa yorarak oluşturdukları çözüm önerilerini, bu kente yakışacak projeleri halkımıza açıklasınlar...

Ancak gördük ki proje bazında yapılacak bir yarışı Çerçioğlu çoktan kazanmış durumda. Diğer adaylara söyleyecek yeni bir söz yeni proje üretilecek bir alan bırakmadı.

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum