Çerçioğlu’nun kellesini istediği İYİ Partili Demirci Genel Merkez’e çağrıldı!

Çerçioğlu’nun kellesini istediği İYİ Partili Demirci Genel Merkez’e çağrıldı!

Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun “görevden aldıracağım” dediği İYİ Parti Aydın İl Başkanı Genel Merkez’e çağrıldı.

KULİS HABER: SERVET TÖZ

Son seçimlerde ortaklık yapan CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı'nda Aydın’da yaşanan çalkantılar işbirliğini güç savaşına dönüştürdü. CHP örgütleriniz dizayn eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun İYİ Parti’yi ele geçirmeye çalışması parti içinde huzursuzluk yaratırken, belediye başkanı seçilmesinde önemli rol ilçe başkanlarıyla görüşmek istememesi bardağı taşıran son damla oldu. Konu İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun ile Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’in de katıldığı ilçe başkanları toplantısında dile getirildi.

Toplantı sonrası İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci, ilçe başkanlarının toplantı isteğini Başkan Çerçioğlu’na iletti. Ancak Çerçioğlu bu isteği geri çevirerek, ilçe başkanlarının CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır’la görüşmesini ve ne dertleri varsa Çankır’a aktarmasını istedi. Başkan Demirci, ittifaka zarar vermek istemediğini fakat bu gelişmeler karşısında parti tabanını tutmakta güçlük çektiğini anlattı. Çerçioğlu da “Cemal Sarı ile rahattım. Sen geldin bunu bozdun. Meral Akşener’e gidip seni şikâyet edeceğim. Seni görevden aldıracağım” diyerek tehdit savurdu.

İYİ Partili Demirci, Çerçioğlu’nun tehdidini bir gazeteye verdiği röportajda açıklayınca olanlar oldu. Aydın Büyükşehir Belediyesine ait bir şirkette çalışıyor gibi gösterilen sözde gazeteciye ait bir gazetede Başkan Demirci hedef tahtasına oturtuldu. Demirci’nin disiplin kuruluna sevk edileceği ve yalnız kaldığı yönünde haberler servis edildi. İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya da bu oyuna alet edildi.

Bu gelişmeler sonrası İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci, parti genel merkezine çağrıldı. Perşembe günü Ankara’da gerçekleşecek toplantıda bu konuların gündeme gelmesi beklenirken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in görevden almalara sıcak bakmadığı için Çerçioğlu’nun “Görevden aldıracağım” dediği Demirci’nin istifasının isteneceği öne sürüldü.

Gözler Perşembe günü yapılacak toplantıya çevrilirken; Başkan Çerçioğlu’nun sözüne bakarak, İYİ Parti Genel Merkezinin İl Başkanı Demirci’nin kellesini mi alacak yoksa sahip mi çıkacak merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum