Çerçioğlu’nun ‘yedirmem’ dediği ‘prensi’ CHP’den atıldı!

Çerçioğlu’nun ‘yedirmem’ dediği ‘prensi’ CHP’den atıldı!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ‘yedirmem’ diyerek sahip çıktığı kumpas ve kirli para trafiğiyle alakalı ses kaydı ile gündeme gelen, Fatih Akkentli CHP’den kovuldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Disiplin Kurulu, Akan Evren başkanlığında toplandı. Parti binasında gerçekleşen toplantıda Söke ilçe örgütünün kesin ihraç talebiyle il disiplin kuruluna sevk ettiği Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun prensi Fatih Akkentli’nin durumu görüşüldü. Yapılan oylamada Fatih Akkentli’nin partiden ihracına oybirliği ile karar verildi. Fatih Akkentli’nin Aydın İl Disiplin Kurulunun almış olduğu ihraç kararını itirazını görüşen Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) da kararı oy birliği ile onaylanarak kesinleştirdi.

KUMPAS VE KİRLİ PARA İLİŞKİSİ İLE GÜNDEME GELDİ

Bilindiği gibi Fatih Akkentli CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz’ün aralarında bulunduğu siyasilere yönelik kumpas ve kirli para trafiği konularında sözde gazeteci Cem Celil Lale ile ses kaydı ile gündeme gelmişti. Cem Celil Lale ise, Mustafa Kemal Atatürk hatırasına ve manevi şahsiyetine alenen hakaret içeren paylaşımda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

ÇERÇİOĞLU ‘YEDİRMEM’ DEMİŞTİ

CHP’li siyasilere yönelik kumpas ile rüşvetle ilgili ses kayıtlarının çıkmasına rağmen Fatih Akkentli ve Atatürk düşmanı olarak anılan Cem Celil Lale ile yollarını ayırmayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu prensi Fatih Akkentli’nin partiden ihracı konusunda “Fatih’i yedirmem” diyerek sahip çıkmıştı. Şimdi kamuoyu Çerçioğlu’nun ihraç konusundaki tavrını merak ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.