Cerrahi Hastanesi yangın mağdurlarına psikolojik destek verecek

Cerrahi Hastanesi yangın mağdurlarına psikolojik destek verecek

DENİZLİ (İHA) – Özel Denizli Cerrahi Hastanesi bünyesinde görev yapan uzman psikologlar, yangından etkilen aileler ve yakınlarına ücretsiz psikolojik...

DENİZLİ (İHA) – Özel Denizli Cerrahi Hastanesi bünyesinde görev yapan uzman psikologlar, yangından etkilen aileler ve yakınlarına ücretsiz psikolojik destek verecek.

Özel Denizli Cerrahi Hastanesi, yangın bölgesinde bulunan vatandaşlara ve yakınlarına ihtiyaçları olması halinde ücretsiz psikolojik destek vereceklerini duyurdu. Hastane psikologları Uzman Klinik Psikolog Ecrin Zeybek ve Uzman Klinik Psikolog Gülşah Özcan bu tür afet durumlarında toplumda özellikle çaresiz hissetme, kaygı, ölüm korkusu, panik atak ve yas başta olmak üzere birçok duygunun sıklıkla yaşandığını, yangından psikolojik olarak etkilenenlerin destek almasının yararlı olabileceğini aktardı.

Özellikle sosyal medyada çok fazla bilgi ve görüntü kirliliği olmasının toplumda kaosu tetiklediğine ve insanlarda kaygı düzeyini arttırdığına değinen Uzman Klinik Psikolog Zeybek ve Özcan, mümkün mertebe kaynak doğrulaması yapılması gerektiğine de değindi.

Yangın bölgesinde yaşayan aileleri ve yakınları 444 4 324 nolu telefondan Özel Denizli Cerrahi Hastanesi'ne ulaşarak ücretsiz psikolojik destek talebi oluşturabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.