Çesav, İhtiyaç Sahibi Çocukları Giydirdi

Çesav, İhtiyaç Sahibi Çocukları Giydirdi

ÇESAV Vakfı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Umuda Açılan Eller Projesi” kapsamında 97 ihtiyaç sahibi öğrenciye giysi yardımında bulundu.Mamak Belediyes...

ÇESAV Vakfı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Umuda Açılan Eller Projesi” kapsamında 97 ihtiyaç sahibi öğrenciye giysi yardımında bulundu.

Mamak Belediyesi ev sahipliğinde Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleşen programa Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve ÇESAV Vakfı Başkanı İmren Aykut, Ankara Emniyet Müdürlüğü TDP Şube Müdürü Metin Demir, Mamak İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Yakup Metin, Mamak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ergül Soysal ve öğrenciler katıldı. Sosyal konulardaki duyarlılık, gayret ve desteklerinden dolayı Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e teşekkür eden Aykut, “Umuda uzanan eller bizim en kıymetli varlığımız. Çocuklarımız ve gençlerimiz için bugüne kadar bizler mücadele ettik” dedi.

Belirlenen 97 öğrenciyi tek tek takip ederek, başarılı olan öğrencileri ödüllendireceğini kaydeden Aykut, "Takdir alan öğrencilere ayrıca hediye vereceğim" dedi.

Proje tamamlanıncaya kadar yapılan çalışmaları anlatan slayt gösterisinin ardından Mamak Boğaziçi İlköğretim Okulu öğrencisi Tuğba Gürol, proje boyunca yaşadıklarını paylaştı. Gürol, “Okulumdaki etkinliklere katıldım. Polis ağabeyler, ablalar hep yanımızdaydı. Bize iyiyi, kötüyü öğrettiler. Ailelerimizi ziyaret edip bizlere hediye getirdiler. Polisi tanıdık” dedi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli tarafından bir yıldır yürütülen proje ile risk altında bulunan 100 çocuk tespit edilerek, topluma faydalı bireyler olmaları ve kötü alışkanlıklarından kurtulmaları, hayata dâhil edilmelerine katkı sağlanması amaçlandı. Çocukların sosyal hayata hazırlanması, sokakta çalışan çocukların çalışma sebeplerinin tespit edilip çözüm konusunda çalışmalar yapılması ve aile bireylerinden de çalışmak isteyenlere yönelik mesleki danışmanlık ve yönlendirme hizmetleri yapmak amacıyla aile ziyaretleri gerçekleştirildi. Bunun yanında çocuklara sinema, tiyatro, satranç, piknik gibi etkinlikler düzenlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.