Çeşmede Perdeler Kapanmayacak

Çeşme'de Perdeler Kapanmayacak

Çeşme Belediyesi’nin bu yıl 3’ncüsünü gerçekleştirdiği “Perdeler Kapanmasın” etkinliğinde tiyatro grupları, Çeşmeli sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Bu hafta tiyatroseverlerle buluşan İzmir Tiyatro Akademi, “Debokrasi” adlı eleştirel komedi oyunun

- Çeşme Belediyesi’nin bu yıl 3’ncüsünü gerçekleştirdiği “Perdeler Kapanmasın” etkinliğinde tiyatro grupları, Çeşmeli sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Bu hafta tiyatroseverlerle buluşan İzmir Tiyatro Akademi, “Debokrasi” adlı eleştirel komedi oyununu sahneledi. Antik Yunan dönemi dekor ve kurgu karakterleriyle hikayelendirilmiş fakat güncel siyasi ve sosyal konuları işleyen Debokrasi, başarılı mizahıyla tiyatro seyircilerine keyifli bir gece yaşattı.

Oyunda kurgu karakter "Debokrites" adlı filozof ve felsefi öğretisiyle insanın güncel yaşamdaki o kadar da sorun olmayan sorunlarını farklı bir yerden yorumlayan Debokrasi, eleştirel mizahıyla da Türkiye'de yaşanan siyasi gelişmelere de güçlü atıflarda bulundu. Seyircinin algısının sınırları çerçevesinde şekillendirdiği şakalarla “Antik Yunan döneminde eleştirel ve güncel Türkiye siyasi ve sosyal mizahı” yapan oyun, seyirciden de tam not aldı.

"Perdeler Kapanmasın" etkinliklerinin Haziran'a kadar devam edeceğini söyleyen Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, BSG Topluluğu'nun "Her Yol Paris" isimli komedi oyununu 25 Nisan Cuma akşamı 21.00'de Çakabey Kültür Merkezi'nde sergileyeceğini kaydetti. Her cuma farklı bir tiyatro oyununun tiyatroseverlerle buluştuğunu belirten Dalgıç, "Her mevsim devam eden tiyatro ve sanat aktiviteleri ile Çeşme perdesi kapanmayacak" dedi.

ÇEŞME'DE PERDELER KAPANMAYACAK

ÇEŞME'DE PERDELER KAPANMAYACAK

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.