Cevdet Korkmaz’dan CHP İl Başkanı’na: Sizin Tören Ve Kutlamalara Asla Saygınız Yok

Cevdet Korkmaz’dan CHP İl Başkanı’na: Sizin Tören Ve Kutlamalara Asla Saygınız Yok

AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz’ı sert bir şekilde eleştirdi.Korkmaz, yaptığı açıklamada, "Her milli bayramımızı ve günümüzü bir tartışma ve gün...

AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz’ı sert bir şekilde eleştirdi.

Korkmaz, yaptığı açıklamada, "Her milli bayramımızı ve günümüzü bir tartışma ve gündeme gelme alanı olarak gören köhne siyasetin ilimizdeki temsilcileri 30 Ağustos günü Valilik önündeki çelenk sunum törenine her yıl olduğu gibi bu senede gölge düşürmüşlerdir. Bunların tarih bilinci olmadığı gibi böyle tören ve kutlamalara da asla saygıları yoktur" dedi.

"KÖHNE SİYASETİN İLİMİZDEKİ TEMSİLCİLERİ YİNE SAHNEDE"

Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir devlet olduğunu, belli kural ve yerleşmiş devlet temsil kuralları olduğunu anlatan Başkan Cevdet Korkmaz, "Milli bayramlar kadim tarihimizin, medeniyetimizin, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün en önemli günleridir. Ülkemiz için, milletimiz için böyle günler her türlü tartışmanın üzerindedir. Hele hele Kütahya gibi aziz bir ilde yaşayanlar için bu daha da kıymetli ve anlamlıdır. Hal böyle iken, her milli bayramımızı ve günümüzü bir tartışma ve gündeme gelme alanı olarak gören köhne siyasetin ilimizdeki temsilcileri 30 Ağustos günü Valilik önündeki çelenk sunum törenine her yıl olduğu gibi bu senede gölge düşürmüşlerdir. Bunların tarih bilinci olmadığı gibi böyle tören ve kutlamalara da asla saygıları yoktur. Kütahya’da hiçbir alanda ama hiçbir alanda esamesi okunmayan, çivisi ve hizmeti bulunmayan anlayışlar gündeme gelebilmek için böyle günleri ve kutlamaları sabırsızlıkla beklemektedirler. Bunlardan bazılarının ’belediyeleri dansöz ve şarkıcı ile böyle anlamlı bir günü kutladığını’ zanneder. Bazıları da bir ’çelenk koymayı kutlama’ zanneder. Oysa ki bizler ve bu milletin kahir çoğunluğu o günleri büyük bir saygı, ihtimam ve huşu içinde idrak ederiz. Başta Gazi Mustafa Kemal ve şehitlerimizin ruhlarına tazimde bulunuruz, onlara dua ve minnet hisselerimiz ifade ederiz. Türkiye Devleti büyük bir devlettir. Belli kural ve yerleşmiş devlet temsil teamülleri vardır. Böyle müstesna günlerde nasıl kutlama yapılacağı da bellidir. Bu yönetmelikte ilin Mülki Amiri, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının çelengi dışında çelenk konulamayacağı çok açıktır. Yine aynı düzen içerisinde mülki idare amirinin çelenkleri artırma ve azaltma yetkisi de bulunmamaktadır. Bu düzenlemeyi bilmelerine rağmen her yıl, her önemli günde olay çıkartmayı görev bilenlerin törene ve şehitlerimize asla saygılarının olmadığı bilinmektedir. Bunlar varsa yoksa senede iki üç günde olsa gündeme gelme peşindedirler" diye konuştu.

"HİÇ BİR TÜRK KADINI BÖYLE BİR DİL KULLANMAZ"

Zeliha Aksaz Şahbaz’ın devlet büyükleri için kullandığı kavramların hiç bir zaman Türk kadının kullanmayacağı ifadeler olduğunu dile getiren Korkmaz, "CHP İl Başkanının bu konuda yaptığı açıklamada tamamen ibretlik bir vesikadır. Cumhurbaşkanımızı diktatörlükle suçlaması tam bir hezeyan ve kaygılandırıcı bir ruh halidir. Bu milletin tarihinde hiçbir zaman diktatör olmamıştır. Fakat yakın tarihimizde bir diktatör heveslisi çıkmış Gazi Mustafa Kemal’in hatıralarını bile silmeye çalışmıştır. Fakat aziz milletimiz o gün bugün bu zihniyete geçit vermemiştir. Yani diktatör heveslileri ancak CHP zihniyetinden çıkar. Ayrıca CHP’nin en üst düzey Genel Başkan Yardımcıları ve birçok mensubu kendi partileri yerine terör örgütünün partisine oy verdiğini övüne övüne anlatırken, CHP’nin milletvekilleri İstanbul’da ve diğer illerde DHKP-C militanlarına canlı kalkan olurken buradaki zavallı il başkanının şehitlere saygıdan bahsetmesi ve ’gençlerimiz ölüyor’ demesi de çok acınacak bir durumdur. Yine basın açıklamasında, devlet büyüklerimize ve ilin mülki amirine karşı kullandığı dil ve kavramlar, bizim kültürümüzle yetişen hiçbir Türk kadınının asla kullanamayacağı ifadelerdir" şeklinde konuştu.

"BU ÜLKEYE BÜYÜK HİZMETLER VERDİK VE VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Birlik ve beraberlikten asla vazgeçmeyeceklerini ifade eden Cevdet Korkmaz, "Bu Millet ve Devlet hiçbir dönem olmadığı kadar güçlü ve hiçbir zaman yapılamadığı kadar şer cephelerle mücadele halindedir. Bu mücadele yapılırken kullanılan insansız hava araçlarından güdümlü füzelere, tanktan helikoptere, motorlu araçtan piyade tüfeğine kadar tüm araç ve gereçleri yerli ve milllidir.Onun içindir ki, psikolojisi bozulan milletimiz değil, CHP ve güdümünde hareket edenlerdir. Zorunlu olmadığımız müddetçe ve sizlerden beklenti olmadığı haller dışında asla barış dilinden, aziz milletimize hizmetten, ilimizdeki birlik ve beraberliğin inşasından vazgeçmeyeceğiz. Biliyoruz ki, bu ülkeye en büyük hizmet bizlere ve AK Parti kadrolarına düşmektedir. Bu bilinç ve ağır sorumluluğu bundan sonra da devam ettireceğimizi taahhüt ederiz" ifadelerini kullandı. (EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.