CHP adaylarına örtülü destek

Yerel seçimler geldi çattı. Seçim süreci, siyasi partilerin adaylarını belirleme işlemlerini Cumhur İttifakı’nda kesinleşmiş durumda. Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş olurken, Aydın’ın diğer ilçeleri de AK Parti ile MHP arasında paylaşıldı.

Millet İttifakı cephesinde de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tekrar aday olurken, İYİ Parti – CHP arasında bazı ilçelerin netleşmeyen belirsizlikleri devam ediyor. Nazilli ve Efeler ilçesi gibi.

Siyasi partilerin genel merkezleri, kendi siyasi parti teşkilatlarına seçim çalışmalarının emir ve talimatlarını verdiler. Genel Başkanlar emir talimatları verdiler ama tabanda uygulanması ve gerçekleşmesi tartışma götürür durumda.

Ak Parti, MHP’li İYİ Parti’de CHP’li den görüştüğüm bazı partili vatandaşlardan bazı adaylarına ne Cumhur İttifakı’nda, ne de Millet İttifakı’nda partililerin içlerine sindiremedikleri anlaşılıyor.

Ankara’nın kesin emir ve talimatlarını uygulamak üzere harekete geçen MHP’li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık açık açık “Mustafa Savaş’a oy vermeyen bana da vermesin” diye keskin bir tavır gösteriyor.

Yani adaylar da tıpkı genel merkezler gibi seçmenlerine adeta meydan okuyarak “Kırk katır mı? Kırk satır mı?” diyerek seçmenlere talimat verir gibi davranıyor.

Vatandaş içinde yaşadığı toplum, çevre içinde her gün karşılaştığı yerel sorunlar, iş, aş, meslek, eğitim, aile yapısı, komşuluk ilişkileri, hemşerilik duygusu, demokrasi ve siyasi kültürü, sosyokültürel ve ekonomik geçim dertleri gibi olayların cenderesinde sıkışmış bir umut ve çözüm arayışı içindedir.

Dolayısıyla halk neyin tarafında, neyin karşısında olacağını kime neden nereye oy vereceğine dair kafası iyice karışmış görünüyor.

AK Parti siyaset mutfağında emek ve hizmetleri olan dostlarla Cumhur İttifakı adaylarının dağılımı ve durumu hakkında yaptığımız sohbette çok dertli olduklarını anladım.

AK Partili dostlar, MHP’ye verilen ilçe dağılımının adaletli olmadığı görüşünde birleşiyor. AK Parti’nin Aydın’da seçilmiş dört milletvekili olduğu, MHP’nin ise bir tek milletvekilinin olmadığı halde 1 milyon 70 bin nüfusa sahip Aydın’da yüzde 8 oy alan MHP’ye toplam nüfusun yüzde 65’inin yaşadığı ilçelerin verilmesi AK Partilileri rahatsız ediyor. Hele hele MHP’nin kazandığı mevcut belediyelere ek olarak Efeler ve Söke’nin de MHP’ye bırakılması kimsenin içine sinmiyor.

Aydın’da Cumhur ittifakı adayları ve Millet ittifakı adayları ile ilgili gelişmeler bu şekilde devam ediyor. Her zaman merkez sağın ve sağ seçmenin ağır bastığı Aydın ilinde mevcut adayların ilçelere dağıtım dengesizliği gibi vesayir gerekçeler seçmeni iyice bunaltacak olursa “kırk satır, kırk katır” korkusuyla köşeye sıkıştırılan vatandaşın acaba “CHP’nin adaylarına örtülü destek mi verilmek isteniyor” düşüncesine kapılıyor.

Vatandaş içine sinmeyen bu tabloyla ilgili endişelerini vurgularken bu yerel seçimlerde seçmen olarak ne kadar bir fırsat yakalayacak bunun değerlendirmesini de halkımızın takdirine sunuyoruz. Bu şartlarda bu tablo içinde seçmen olmak da gerçekten çok zormuş. Efe olmakta kolay bir iş değil. Sevgili dostlar aman ha efeyi çok sıkıştırmayın, efenin kafasının tasını attırmayın. Efenin ne yapacağı belli olmaz. Bir bakmışsın üçüncü bir aday çıkarmış…

Bu konuyla ilgili en can alıcı veciz sözü sevgili hemşerim, değerli bürokrat Haşmet Aysan: “Patlıcanı sevmiyorsan, önünüze koyulan menüde, karnıyarık ile musakka varsa, yapacağınız tek şey lokantayı değiştirmektir” der.

Tam bu noktada sormak isterim…

Seçmen lokantayı değiştirirse ne olur?

Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler.

Bu duygularla yerel seçimlerin ülkemize, Aydın’ımıza hayırlı uğurlu olması temennisiyle bütün belediye başkan adaylarına başarılar dilerim.

Kalın sağlıcakla.                                             

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum