CHP Aydın İl Yönetimi Düştü

CHP Aydın İl Yönetimi Düştü

CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz’un "İl yönetimini düşürecek adam anasının karnından doğmamıştır. Dimdik ayaktayız” şeklindeki açıklamasının ardından CHP Aydın İl yönetimi 24 yönetim kurulu üyesinin istifası üzerine düştü.

AYDIN 24 HABER ÖZEL

CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz bir kısım parti yöneticileriyle birlikte, son dönemde ortaya çıkan CHP İl örgütünün istifalar nedeniyle düşeceği, CHP’de bazı partililerin il yönetiminin görevi bırakması yolundaki iddialarla ilgili basın toplantısı düzenlemiş, il yönetiminin düştüğünü iddia edenlere kapak olsun diye yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basının karşısına çıktıklarını kaydetmesinin ardından İl Başkan Yardımcısı Süleyman Bülbül ve Mevlüt Kenar’ın istifaları ile sarsılan CHP Aydın il yönetimi, Semra Konaklı ve Nihal Güzel’in de istifası üzerine tüzük gereği düştü.

İL YÖNETİMİ DÜŞTÜ

20 asıl 20 yedek ve başkan ile birlikte 41 kişiden oluşan il yönetiminden M. Remzi Uğur, üç toplantıya katılmadığı gerekçe gösterilerek il yönetimi kararı ile düşürülmüş, Mahmut Durmaz vefat ve Edibe Dura çift partiye üyelikten daha önce düşürülmüştü. Başkanla beraber 38 kişi kalan yönetimden İl Başkanı Barkan Kalınomuz’la görüş ayrılığı yaşadıklarını belirten İl Yönetim Kurulu’nun asil ve yedek 24 üyesi de istifa etti. Yedek üyesi kalmayan il yönetimi 13 kişi kaldı. Parti tüzüğünde, “kurul üyelerinin sayısı, üye tamsayısının üçte ikisinin (2/3) altına inerse Başkan ve Kurul, yedekleriyle birlikte düşmüş olur” denildiği için 13 üyesi kalan CHP Aydın İl Yönetimi düşmüş oldu.

45 GÜN İÇİNDE OLAĞAN ÜSTÜ KONGRE

İstifaların parti genel merkezine bildirilmesinin ardından tüzük gereği 45 gün içinde olağanüstü genel kurula gitmesi gerekiyor. “Ben bu partiden ilçe başkanıyken kovuldum fakat il başkanı olarak geri geldim. Bir daha kovulursam ne olarak geri geleceğim belli olmaz. İl yönetimini düşürecek adam anasının karnından doğmamıştır" diyen Kalınomuz’un bu duruma ne diyeceği merak ediliyor.

İŞTE İSTİFACILAR

Fatih Akkentli, Süleyman Bülbül, Mustafa Demirok, Memiş Dinç, Hüseyin Gündüz, Seray Karakoz, Nurten Karamanlı, İhsan Kaya, Mevlüt Kenar, Semra Konaklı, M. Remzi Uğur (düşürüldü), Işıl Yıldıran, Özkan Aksoy, Hüseyin Aymak, İbrahim Süngü, Kemal Vardarlı, Feryal Gümüş, Erdoğan Şahin, Engin Keder, İlhan Güvenç, Zuhal Yaşasın, Şengül Sakal, Yeliz Arasan, Nihal Güzel, Mehmet Yavuz, Edibe Dura (çift partiye üyelikten düşürüldü), Mahmut Durmaz (vefat dolayısıyla düşürüldü)

TÜZÜĞÜN GEREKTİRDİĞİ ŞART

D) İl ve ilçe yönetim kurulu üyeliklerinde boşalma olduğunda, yedekleri ile doldurulur. Bütün yedeklerin çağrılmasından sonra kurul üyelerinin sayısı, üye tamsayısının üçte ikisinin (2/3) altına inerse ya da asıl üyeliklerde aynı gün içinde yarıdan fazla boşalma olursa, Başkan ve Kurul, yedekleriyle birlikte düşmüş olur. Bu hallerde Merkez Yönetim Kurulu, 44. madde uyarınca olağanüstü kongre yapmak üzere geçici kurul atar. (26.02.2012 tarihli 16. Olağanüstü Kurultay kararıyla değişik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.