CHP Aydın Milletvekili Baydar 4 Yılını Değerlendirdi

CHP Aydın Milletvekili Baydar 4 Yılını Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, gerçekleştirdiği basın toplantısında Milletvekilliği sürecini değerlendirdi. Baydar AK Parti hükümetinin ülke ve dünya politikalarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, gerçekleştirdiği basın toplantısında Milletvekilliği sürecini değerlendirdi. Baydar AK Parti hükümetinin ülke ve dünya politikalarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar’ı basın toplantısında CHP İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz, CHP İl Yöneticileri Mesut Atakan ve Sibel Işık, CHP Kadın Kolları Başkanı Nebihat Erten ve Gençlik Kolları Başkanı Tunç Berkay Özdemir eşlik etti.

“İŞSİZLİK EN YAKICI SORUN”

Baydar sözlerine her milletvekilinin şeffaf ve hesap verebilir olması gerektiğini söyleyerek başladı. Göreve gelmesinden itibaren 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle yaptığı çalışmaları istatistiki verilerle açıklayan Milletvekili Metin Lütfi Baydar; “Meclis’te sekretaryamıza Bin 720 talep geldi. Bunların büyük bir bölümü iş talepleri oldu” dedi. Elinde 2 Bin civarında iş taleplerini içeren cv olduğunu belirten Baydar, “Ülkemizin en yakıcı sorunu işsizlik. Bunun yanında atanamayan öğretmenler konusu ve bu konuda yapılan haksız uygulamalar da can acıtıyor” dedi.

“VERDİĞİMİZ 18 KANUN TEKLİFİNDEN BİRİ SÖKE İÇİNDİ”

Yasama faaliyetleri kapsamında 649 yazılı soru önergesi verdiğini belirten CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, 18 adet de çok detaylı kanun teklifi verdiğini söyledi. Bu kanun tekliflerinden birinin de ‘Söke Milet Üniversitesi’ olduğunu söyleyen Baydar; “Bölgemizin tematik üniversitelere ihtiyacı var. Söke Milet, Nazilli Sümer, Kuşadası Turizm Üniversitelerimiz için kanun tekliflerini verdik” dedi. 17 meclis araştırma önergesi verdiğini belirten Baydar, 835 örgüt ziyareti yaptığını, Aydın ilinde bugüne kadar en az ziyaret ettiği ilçeyi 20 kez ziyaret ettiğini, Söke’ye 63 değişik tarihte 146 ziyaret gerçekleştirdiğini söyledi.

“ÖN SEÇİM İSTİYORUM”

2015 seçim takviminin açıklandığını ve çalışmalarına hız verdiklerini belirten Milletvekili Baydar, ön seçim yapılmasını istediğini, ön seçimde aday olduğunu söyleyerek; “Kendimi öncelikle Söke CHP ilçe örgütümüze, ardından Aydın örgütümüze emanet ediyorum” dedi.

CHP AYDIN MİLLETVEKİLİ BAYDAR 4 YILINI DEĞERLENDİRDİ

CHP AYDIN MİLLETVEKİLİ BAYDAR 4 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.