CHP Aydın Milletvekili Baydar, Aydın’daki Taşkınlar Nedeniyle AK Parti’yi Eleştirdi

CHP Aydın Milletvekili Baydar, Aydın’daki Taşkınlar Nedeniyle AK Parti’yi Eleştirdi

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, son yağışlarla birlikte taşkın yaşanan Yenipazar ve çevresinde incelemelerde bulunarak basın açıklaması yaptı. Yaşanan taşkın olayları nedeniyle AK parti ikt...

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, son yağışlarla birlikte taşkın yaşanan Yenipazar ve çevresinde incelemelerde bulunarak basın açıklaması yaptı. Yaşanan taşkın olayları nedeniyle AK parti iktidarını eleştiren CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, “Yaşanan bu taşkınlarla birlikte AKP’nin hiçbir şey yapmadığı görülüyor” dedi.

Yaşanan taşkın olaylarının ardından Yenipazar ilçesi çevresinde incelemelerde bulunan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, “Her yıl bu yol Menderes taşkınları nedeniyle burası sular altında kalıyor ve çiftçilerimizin ürünleri gerçekten zarar görüyor. Buna yönelik olarak geçen yıllar içerisinde afet zararlarının yüzde 40’dan yüzde 10’a indirilmesi konusunda verdiğimiz kanun teklifi hala mecliste bekliyor. Su akıyor, Menderes taşıyor, AKP bakıyor. AKP’nin hiç bir şey yapmadığını hep beraber görüyoruz. Bu baraj kapaklarının açılması ile birlikte oluşan afet zararlarının Tarsim kapsamı dışına çıkarılmasının engellenmesi için baraj kapakları açıldığı andan itibaren de bu tarımsal zararların ödenmesi için de defalarca kanun teklifi verdik. Onlara yönelikte herhangi bir çalışma içerisinde olmadılar. Öyle bakıyolar. Çiftçimizin ürünü de her seferinde perişan oluyor. Bu çiftçimizin elinden kim tutacak” diye konuştu.

“BİR DAHA BU TAŞKINLARIN OLMAMASI İÇİN HAZİRAN’DA CHP İKTİDAR OLMALIDIR”

Çiftçinin zaten borç batağında olduğunu iddia ederek son taşkınla birlikte çiftçinin ürünlerinin de yazık olduğunu ifade eden CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, “Türkiye’yi nereden nereye getirdik diye bas bas bağıran AKP, 13 yıldır Menderes Nehri’nin taşkınını bir türlü önleyemediğini hep beraber görüyoruz. AKP’li vekiller Menderes Nehri’ni ıslah ediyoruz önümüzdeki yıl taşmayacak demişlerdi. Haziran’da artık bunların olmaması için CHP iktidarının olmasını ve adam gibi Türkiyenin yönetilmesini uygun görüyoruz. Önümüzde hava tahmin raporları var. Bu hava tahmin raporlarına göre Menderes’in bu taşmasını engellemek için baraj kapaklarını bu gün açmak yerine bundan bir gün önce baraj kapakları açılıp su biraz daha eritilmiş olsaydı bu gün bu taşkında bu kadar zarar olmayacaktı. Ama ne yazik ki, çiftçi perişan durumdadır. Çiftçinin malı sular altında kalmıştır. Geldiğimiz nokta Menderes taşıyor, AKP bakıyor” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.