CHP Aydın’da ‘Yolsuzluk ve Rüşvet’ Pankartı Astı

CHP Aydın’da ‘Yolsuzluk ve Rüşvet’ Pankartı Astı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Örgütü’nün parti binasına üzerinde dört eski bakanın fotoğrafı bulunan pankart asıldı.

AYDIN 24 HABER

CHP İl Örgütü 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının yıl dönümü için hazırladıkları pankartı parti binasına astı. Pankartta eski bakanlardan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış’ın maskeli fotoğrafları ile “17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun” yazısı bulunuyor.

17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını unutturmamak için afişi astıklarını ve hafta içinde çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, “Yolsuzluk ve rüşveti unutturmamak için yarın Zafer Meydanı’ndan yürüyeceğiz. Bu yürüyüşümüzü yolsuzluk ve rüşvetin unutturulmaması, halka hatırlatılması için yapıyoruz. İnsanlar unutmasın, yapılan yolsuzluğa karşı da tepkimizi koyalım” dedi. 

POLİS PANKARTIN İNDİRİLMESİNİ İSTEDİ

Polisin il binasına gelerek pankartın indirilmesini istediği ancak parti yönetiminin savcılık kararı olmadan pankartın indirilmesine izin vermeyeceklerini söylediği öğrenildi. 

17 ARALIK’TA NE OLDU?

17 Aralık 2013 tarihinde İstanbul'da sabaha karşı yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile bir operasyon başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün koordinasyonunda, Savcı Celal Kara'nın talimatıyla dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, işadamları Ali Ağaoğlu, Reza Zarrab ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de aralarında bulunduğu 89 kişi evlerinde yapılan aramaların ardından gözaltına alındı.

22-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.