CHP Efeler İlçe Kongresi Ardından

Bayram İnci başkanlığındaki CHP Efeler İlçe Yönetimi yerel, genel, parti içi seçimlerde dâhil, bir siyasi parti yönetiminin yaşadığı tüm seçimleri yaşamıştır.   Toplam 11 seçim dönemi geçirmiştir. Tümünde de başarılı ve sağlıklı bir sonuç ile Efeler İlçesinde Cumhuriyet Halk Partisi ilk sırada yer alır. Özetlersek; yerelde Aydın BŞB Başkanlığı, Efeler İlçe Başkanlığı, Efeler Belediye Meclis Üyeliği, Cumhurbaşkanlığı, Milletvekili adaylığı önseçimi, iki Genel Seçim, bir olağanüstü, iki olağan ilçe Kongresi ve Delege Seçimleri.

**

CHP, kimsenin tekelinde olmadığını ve de olamayacağını gösterdi.

İşte 6 Aralık Günü, Şükran Güngör Salonunda bağıran, çağıran, tezahürat eden gurubu da şöyle bir sorduk. Salon üstünlüğünü ele geçirme de var tabi ki. Ayrıca Divana sunulan İlçe Başkanlığı önerisinde 253 ‘e karşılık 181 imza sayısı hiç de moralleri falan bozmadığı gibi taklanmadı da. CHP Efeler İlçe Yönetimi alışıktı, önceki deneyimlerinden bu tür durumlara… Salonu izlediğimizde her şeyi dikkatle takip eden vakur bir kesim vardı. İşte bu vakur kesim, Bayram İnci Yönetimine oy veren kesimdi.

**

Vakur kesim dedik de…

Son bir aydır, Turistik Park ile Tabakhane Deresi kıyısını yol edenler de vardı.

Biri gidiyor, diğeri ardından, yetmişi aşmış dayılar, amcalar, akıl verenler, bir bilenler, birbirine demediğini bırakmayıp da sonrasında kol kola girenler de hayretle izlendi. Bunların gidip gelmelerinden Atatürk Kent Meydanının mermerleri bile aşınıp toz oldu.

**

Bu seçimler ile ilgili geçtiğimiz haftalarda yazıp sormuştuk.

“Bu mudur Sosyal Demokratlık?”

“Ne farkımız var ki eleştirdiklerimizden…”

**

Bir Belediye Başkanının sitemleri izlendi salonda…

“İşten çıkarma ve işe alma tehdidiyle siyaset yapılmaz bu tür davranışlar bir insanlık ayıbıdır demokrasi ayıbıdır, biz Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri olarak bu tür davranışların içinde olamayız… 

Efeler Belediyesi başarısız’, ’Efeler Belediyesi Başkanı Mesut Özakcan’ın halkla ilişkilerin kopuk’ ifadeleri yer alan birtakım mektuplar aldıklarını belirttiler. Bu mektuplarda ne adres bilgisi yazılmış ne de telefon numarası yazılmış. Sağ olsun! Genel Merkezimizdeki yetkililerimiz mektupları ciddiye almadıklarını ve organize bir iş olduğu tahmin ettiklerini söyledi.”

Ayba’da çalışan delegelerin organize edilerek İsmet Sezgin Parkında toplanarak toplu bir şekilde oy kullanmaları talimatı verilmiş… Biz Ayba’ya başkan seçmeyeceğiz…”

Efeler Belediye Başkanı Sayın Mesut Özakcan’ın sözleri çok düşündürücü.

**

Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Aydın’ın sorunlarına değinen tek vekilimiz idi.

İşsizlikten söz açarak yerel yönetimlerde partililerimize de iş verilmesi, il ve ilçe örgütleri ile diyalogda bulunulması gerektiği sözleri salonda alkış aldı…

**

Divan Başkanlığı için her iki taraf farklı isimler gündeme getirdi. Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay üzerinde uzlaşıldı. Divan Başkanlığı ve İlçe Seçim Kurulu görevlerini yerine getirmede üzerlerine düşeni yaptılar…

**

Onur Dinler bu seçimi kazanmasa da kaybedeni olmadı.

Önünde uzun yıllar var. Bir deneyimden geçmenin tecrübesini de kazandı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum