CHP Erken Seçime Hazırlanıyor

CHP Erken Seçime Hazırlanıyor

Parti seçim çalışmaları kapsamında Muğla’nın Marmaris ilçesine gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, "Hükümetin her türlü manevralarını dikkate alarak, bütün örgütlerimizle Nisan ayındaki olası erken seçime hazırız" mesa

- Parti seçim çalışmaları kapsamında Muğla’nın Marmaris ilçesine gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, "Hükümetin her türlü manevralarını dikkate alarak, bütün örgütlerimizle Nisan ayındaki olası erken seçime hazırız" mesajı verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Tekirdağ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Candan Yüceer ile Marmaris ilçe örgütüne ziyarette bulundu. Yüceer ve Ayaydın'a ziyarette, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk eşlik etti.

Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Milletvekili Ayayadın, olası bir erken seçim için çalışmalarına hız verdiklerini söyledi. Genel seçim tarihinin Haziran olduğunu hatırlatan Ayaydın, "Ancak hükümetin her türlü manevralarını dikkate alarak, bütün örgütlerimizle Nisan ayındaki olası erken seçime hazırız. Bütün partililerimizin seçim Nisan ayında yapılacakmış gibi hazırlıklarını tamamlaması lazım. Biz genel merkez ve parti grubu olarak hazırlıklarımızı bu yönde yapıyoruz" diye konuştu.

"MAKUL ŞÜPHELİ DÜZENLEMESİ ANAYASAYA AYKIRIDIR"

İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, yargı paketinde 'makul şüpheli' düzenlemesinin de bulunduğu bazı hükümlerin iptali için, parti olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını belirtti. Ayaydın, söz konusu dilekçeyi bugün teslim edeceklerini bildirdi. Yasanın tamamının değil, bazı maddelerinin Anayasa'ya aykırı olduğuna inandıklarını ifade eden Ayaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların başında da 'makul şüpheli' denilen olay var. Bu maddeyle bazı iş adamları ve medya mensuplarının mal varlıklarına el konulmasına imkan veriliyor. Bu, Anayasa'ya aykırıdır. Bundan dolayı ilk etapta yürütmenin durdurulması talebimiz var. Çünkü telafisi güç durumlar yaşanabilir. Mahkeme kısa süre içerisinde alacağı kararla, talebimizin haklılığını ortaya koyacaktır."

YÜCEER: “YOLSUZLUĞA BULAŞANLAR YÜCE DİVANDA HESAP VERSİN"

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise 17 Aralık'ın, yolsuzluk iddiaları operasyonunun yıl dönümü olduğuna işaret ederek bu iddiaların üzerinin örtülmemesi gerektiğini dile getirdi. İddiaların muhataplarının Yüce Divan'da hesap vermesi gerektiğini savunan Yüceer, şöyle devam etti:

"Bu toplumun vicdanında katiller ve yolsuzluğa bulaşanlar hiç bir zaman aklanmaz. İddiaların üzeri örtülmek isteniyor. Bütçe görüşmeleri sırasında benzerlerini yaşıyoruz. Sayıştay'ın denetim raporları bu yıl da getirilmedi. Bakanlıkların bütçeleri bu yıl da denetlenmedi. Çünkü Sayıştay, 'Bilgi ve belge verilmediği için rapor sunamıyoruz' diye görüş bildirdi. Bu bütçeler yeterli çoğunlukla kabul edilse bile meşru olmayacağı gibi, yolsuzluk davalarının da kamuoyunun vicdanında aklanmayacağını ifade etmek istiyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.