CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel:

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel:

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Artvin’de düzenlenen saldırı için, “Sayın Genel Başkana karşı suikast iddialarının arttığı, CHP konvoylarına karşı saldırı iht...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Artvin’de düzenlenen saldırı için, “Sayın Genel Başkana karşı suikast iddialarının arttığı, CHP konvoylarına karşı saldırı ihtimalleri üzerinde duruluyordu. Terörün amacı, siyaseti etkisiz hale getirmek ve yapacağı saldırılarla siyaseti Ankara’ya odalara sıkıştırmak” dedi.

Özel, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Artvin’i ziyareti sırasında saldırıyla ilgili olarak, “Sayın Genel Başkanımız bu ziyaretin Temmuz ayının ortasında yapacaktı. Yaşanan hain darbe girişiminden sonra bu ziyaret ertelenmişti. Bugün Sayın Genel Başkanımızın hem belediye hizmet binamızın açılışı hem de çeşitli ilçelerde programları vardı. Genel olarak bir güvenlik konusunda riskin arttığı, Sayın Genel Başkana karşı suikast iddialarının arttığı, CHP konvoylarına karşı saldırı ihtimalleri üzerinde duruluyordu. Terörün amacı, siyaseti etkisiz hale getirmek ve yapacağı saldırılarla siyaseti Ankara’ya odalara sıkıştırmak. Sayın Genel Başkan Artvin programının planladı ve yapacağını söyledi. Biraz önce Artvin Valisi’nden aldığımız bilgiye göre, ciddi riskli bölgeden geçildiği için öncü koruma yapıldığını, bu araçların ormanlık bölgede hareketlilik tespit ettiği, dikkatlerini oraya döndürdüklerinde oradan ateş açıldığını, ilk aracın sürücüsünün ağır yaralandığını, askerin yaralı olduğunu bildirdi. Bir teröristin öldürüldüğü ilgili bilgiler var. Doğrudan bir roketatarla Sayın Genel Başkanın hedef alınacağı bir suikast girişimi” dedi.

Özel, Kılıçdaroğlu’nun siyaseti alanda yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Özel, Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmediğini ilişkin ise, “Genel Başkanımızla çok kısa bir görüşmede bulundum. ‘Biz iyiyiz. Kimse bizim için endişenlemesin. Önemli olan, askerler inşallah şehit olmaz. Onu takip edin’ talimatı var. Biz de gazi askerlerimizin sağlığına bir an önce kavuşması için duacıyız” ifadelerini kullandı.

Özel, CHP konvoyda herhangi bir zarar olmadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.