CHP-İYİ Parti ittifakında Efeler ve Nazilli tartışması

“Genel seçimde ittifak olur, itirazım yok. Yerel seçimde de olur; ama illeri paylaşmak, ilçeleri paylaşmak, meclis üyeliklerini paylaşmak böyle ittifak olmaz. Siyaseti, partililer götürür. Örgütleri vardır. Örgütlerin hassasiyetleri vardır. Koskoca CHP, Cumhuriyeti kuran parti, ’şu illeri sana bıraktım, seçime girmiyorum’ diyemez.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ait bu sözler siyasi kulislerde destek buluyor.

Nitekim…  

Özlem Çerçioğlu’nun Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı açıklanması ile CHP-İYİ Parti ittifakında anlaşma sağlansa da, iki parti ilçelerin belediye başkan adayları paylaşımında henüz uzlaşamadı..

CHP’nin Buharkent, Kuyucak, Nazilli, Köşk ve İncirliova adaylarını henüz açıklamamış olması bu ilçelerin İYİ Parti’ye bırakılacağı savını güçlendirse de CHP örgütü Nazilli’nin kendilerine bırakılmasını isterken, İYİ Parti Efeler için ısrarcı davranıyor. İki partinin Aydın teşkilatları da bu noktada geri adım atmamakta kararlı görünüyor.

CHP’nin aday açıklamadığı ilçeler ya AK Parti ya da MHP belediyesi. Hal böyle olunca İYİ Partililer MHP’li Haluk Alıcık’ın belediye başkanlığını yaptığı Nazilli’nin kendilerine bırakılmasını kesin gözle bakıyor.

CHP’de ise, 7 Haziran seçimlerinde yüzde 30’luk oy oranıyla AK Parti’nin ardından 2’nci parti CHP olduğu için ‘Nazilli’de başkanlık bizim hakkımız. İttifak, güçlü olan partiyi zayıf olanın desteklemesidir’ görüşü hakim.

CHP-İYİ Parti ittifakında ikinci tartışma Aydın’ın en büyük ilçesi Efeler’de…İYİ Parti’nin Efeler Belediye Başkan Adayı olarak gözdesi Recep Taner, ilçeler bazında ittifak görüşmeleri henüz tamamlanmadan Mehmet Fatih Atay’ın, CHP’nin Efeler adayı olarak açıklanmasından son derece rahatsız. Dahası ‘Büyükşehir’de CHP adayı Özlem Çerçioğlu desteklenecekse, Efeler İYİ Parti’ye bırakılmalı. Efeler’de seçim kazanabilecek durumdayız” görüşünde ısrarcı..Gerekirse aday çıkartacaklarını söylüyor.

Aydın’ın en büyük ilçesi konumundaki Efeler 31 Mart yerel seçimlerinde kuşku yok ki Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin kaderini önemli ölçüde etkileyecek seçmen sayısına sahip..CHP'nin Büyükşehir'i kazanabilmesi için İYİ Partili seçmenin desteğine çok ihtiyacı var.  Bu gerçeği bilen partililer “Kimse İYİ Parti seçmenini hafife almasın, şımarıklığın bedelini ağır ödersiniz” diyerek CHP’ye aba altında sopa göstermekten geri durmuyor.

Bu noktada görünen o ki Efeler ve Nazilli sorununu  CHP ve İYİ Parti genel merkezleriyle yapılacak istişare toplantıları çözecek..

CHP-İYİ Parti Aydın cephesinde Efeler ve Nazilli için birkaç gün içinde uzlaşma sağlanmasının büyük olasılık olduğu iki partinin kulislerinde konuşuluyor.

Görünen o ki siyaset kulisleri önümüzdeki günlerde iyice hareketlenecek..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.