CHP İzmir İl Başkanı Enginin Operasyon Çıkışı

CHP İzmir İl Başkanı Engin'in Operasyon Çıkışı

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir’de devam eden ve AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının bir akrabasıyla ilgili olarak geçtiğimiz dönemde yapılan Liman operasyonunun intikamı niteliğindeki operasyonlarla ilgili değerlendirmelerde bulu

- CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir’de devam eden ve AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının bir akrabasıyla ilgili olarak geçtiğimiz dönemde yapılan Liman operasyonunun intikamı niteliğindeki operasyonlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“AKP iktidarının geldiği günden bu yana Türkiye’de en büyük sorun adaletsizliktir. Adalet kurumunun kişilere göre, yandaşlıklarına göre işletilmesidir. Buna ne hak razı olur ne de kul. İçinde birazcık insanlık olan ve vicdan olan herkes bu duruma isyan eder” diye konuşan Engin açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Bizler adaletin herkese lazım olacağını hep söyledik. Tarihte bizi bu konuda yanıltmadı. Her zaman haksızlığın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin karşısında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Son olarak İzmir’de polise karşı yürütülen operasyonlarda, Yerel seçim döneminde yürütülen “Liman operasyonunun” intikamını almak için uygulanan ayrımcılığa ve hukuksuzluğa da, hukuka ve insana olan inancımızdan dolayı karşı çıkıyoruz. Maalesef günümüzde, Polis AKP’nin Bakanı, Belediye Başkan adayı, Başbakanı veya yandaşlarının işine gelecek operasyonlar yaptığında iyi, onların ve yandaşlarının yolsuzluklarını, hırsızlıklarını ortaya çıkarmaya başladı mı kötü oluyor. Bu anlayış nasıl faşizan, baskıcı ve sadece kendini düşünen bir iktidara sahip olduğumuzun da açık bir göstergesidir.

"Hukuk kime lazım olursa, adalet ne zaman sekteye uğrarsa çıkar konuşuruz" diyen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin “Adaletsizliğin olduğu yerde biz haksızlığa uğrayan, bizden mi, değil mi diye bakmayız. Çıkar nerde bir haksızlık varsa söyler, mazlumun, hakkı yenilenin yanında durur, yapılan zulmü, uygulanan ayrımcılığı açık açık söyleriz. Bizim İnancımızda, siyasi ahlakımızda bunu gerektirir. Kimse bizden AKP gibi, sadece kendimize yakın olanların hakkını savunup, diğerlerini yok saymamızı beklemesin. Bu ülkede yaşayan tüm insanlarımız için, AKP’nin hukuk tanımaz, İnsaf ve adaletten uzak zihniyetiyle savaşmaya sonuna kadar devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.