CHP İzmir İl Başkanı Serter: “Kardeş Belediye Olma Şansımız Yok”

CHP İzmir İl Başkanı Serter: “Kardeş Belediye Olma Şansımız Yok”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Bedri Serter, İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri ile yaptığı röportajda, ‘Aziz Kocaoğlu, CHP İl başkanlığına Serter’in getirilmesine karşı çıktı’ yönündeki haberleri, aktarmalı ulaşımı ve parti olarak İzmir’de

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Bedri Serter, İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri ile yaptığı röportajda, ‘Aziz Kocaoğlu, CHP İl başkanlığına Serter’in getirilmesine karşı çıktı’ yönündeki haberleri, aktarmalı ulaşımı ve parti olarak İzmir’deki hedeflerini değerlendirdi.

Medyada çıkan ‘Aziz Kocaoğlu, CHP İl başkanlığına Serter’in getirilmesine karşı çıktı’ yönündeki haberleri değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Aziz Bey’in kesinlikle kendisinin il başkanlığına getirilmesine tavır göstermediğini vurguladı. Serter, Aziz Beyin bu konunun tümüyle dışında hareket ettiğini belirterek şunları söyledi: "Ben genel merkezin ve genel başkanımın adayı olarak İzmir’deyim, zaten onu temsilen de bu koltukta oturuyoruz. Aziz beyle ben çok eski dostuz ve artık dava arkadaşıyız, hep beraber kol kola yürüyüp seçimlere gireceğiz.” Partiden farklı seslerin çıktığı yönündeki haberlere de açıklık getiren Serter, “Yapılan toplantılarda başkanlarımızla kucaklaşarak ayrıldık. Destek temas birliğinde kol kola hep beraber seçime hazırlanıyoruz. Yönetimimizle, Belediye başkanlarımızla, bütün örgütümüzle çok güzel diyaloglarımız var” diye konuştu.

KARDEŞ BELEDİYE OLMA ŞANSIMIZ YOK

Kardeş Belediye Projesini bazı medya organlarının dışarıya yanlış yansıttığını aktaran İl Başkanı Serter, Kardeş Belediye olma şanslarının olmadığını ve medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Serter, Belediye Başkanları ile yapılan toplantıda önerilerinin şu şekilde olduğunu ifade etti: “Örneğin, Gaziemir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisine mi ait, Menderes Belediyesi ise başka bir partiye mi ait? Menderes'te bizim ilçe örgütümüz var mı, CHP Menderes ilçe örgütü var. Bu ilçe örgütümüze Gaziemir’den bir servis gerekebilir, kadın kolları bir yerlere gider filan bu önerilmiştir başka bir şey önerilmemiştir. Bu da çok mantıklı bir öneridir.“

AKTARMALI ULAŞIMA HALK ALIŞTI

İzmir gündemini meşgul eden ‘Aktarmalı ulaşım’ konusuna da değinen Başkan Serter, halkın aktarmalı ulaşıma alıştığını ve adapte olduğunu vurgulayarak “Dünyanın her yerinde aktarmalı ulaşım var. İnsanlarımız kapılarının önünden binip kapılarının önünde inmek istiyor. Böyle bir lüks yok, dünyanın hiçbir yerinde ne Almanya’da ne İngiltere’de böyle bir lüks yok. Metro yapımı oluştu, İZBAN oluştu, Belediye ve ESHOT, bunların hem ekonomik boyutu düşünülmeli hem de insanların rahat bir şekilde ulaşımını düşünmeli. Artı şehir içindeki otobüslerde bu sayede azalmış oldu ve şehir içi trafiği de rahatladı bu sayede” diye konuştu.

Son zamanlarda ESHOT ve İZULAŞ şoförlerine yapılan saldırıları da endişe ile takip ettiğini söyleyen Serter, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çok adi bir çalışma kim yapıyorsa o saldırıları çok adice hareket ediyor. Sanki bu bir terörist yapı gibi geliyor bana. Emniyet güçleri tarafından yapılan saldırıların sebepleri mutlaka bulunacak ve sorumluları cezalandıracaktır.”

İZMİR’DEN BEKLENTİMİZ GENEL SEÇİMLERE EN BÜYÜK OYLA GİTMEK

CHP İzmir İl Başkanı Serter, 7 Haziran genel seçimlerinde hedeflerinin seçimlere en büyük oyla gitmek olduğunu aktararak şunları söyledi: “Biz genel merkezden il başkanı seçilerek geldik. Zaten yürüyen bir mekanizma var ve devam etmesi gerekiyor. Burada yapacağımız, seçimlere giderken birlik ve beraberlik içinde 7 Haziran genel seçimlerinde CHP’yi İzmir’de halkla buluşturup ve halkı da CHP ile buluşturmak. Seçimlere en yüksek oyla gitmek hedefimiz var. İzmir’de partimize olan bakış açılarını, mevcut partimizin gönlünün çok açık olduğunu vatandaşa deklare ederek değiştirmek istiyoruz."

Seçim çalışmalarına başladıklarını anlatan Serter, sözlerini şöyle sürdürdü: "tüm ilçe örgütlerimizi o konuda bilgilendirdik. Zaten ilçe başkanları ile yaptığımız toplantıda hepsine görev verdim. Herkes kendi seçim bölgesinde seçim çalışmalarına girdi. Önümüzdeki ay bizde bütün ilçe örgütlerimizi tek tek ziyaret edip seçim stratejilerimiz hakkında onları bilgilendireceğiz. Aybaşı itibari ile de genel merkezden gelecek talimnameler var bunları bütün ilçe örgütlerimize dağıtacağız. Güzel İzmir’in güzel halkına şunu söylemek isterim. Bizi izlesinler, önümüzdeki genel seçimlerde gerçekten iktidara yürüyen bir partiyiz. İzmir halkından, ben Bedri Serter olarak desteklerini istiyorum ve destek vereceklerine de inanıyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.