CHP Konak Anadolu’ya Açıldı

CHP Konak Anadolu’ya Açıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanlığı tarafından sürdürülen “Umuda Yolculuk” hareketi kapsamında “Yedi Bölge Yedi İlçe Kardeşçe” projesinin ilk etabı Akdeniz Bölgesi’ndeki Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesini ziyaret ederek başladı. İzmir’den yola çık

- Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanlığı tarafından sürdürülen “Umuda Yolculuk” hareketi kapsamında “Yedi Bölge Yedi İlçe Kardeşçe” projesinin ilk etabı Akdeniz Bölgesi’ndeki Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesini ziyaret ederek başladı. İzmir’den yola çıkan dört kişilik bir heyetyedi ilde belirledikleri ilçeleri ziyaret ederek toplumsal konularda ve siyaset üzerine nabız yoklamayı planlıyor.

İzmir’den Anadolu yollarına düşen CHP Konak Heyeti, Adana yakınlarında CHP Cizre İlçe Başkanı Kemal Cingü tarafından karşılanarak Kahramanmaraş’a beraber hareket etti. Kahramanmaraş’ta CHP Nurhak İlçe Başkanı Oruç Kümesöğütlü ile sohbet etme imkânı bulan CHP Konak Heyeti Kümesöğütlü ile Nurhak’taki çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Burada bir konuşma yapan Şakir Başak "CHP bayrağını Nurhak'ta dalgalandıran sizlerin varlığı bizlere umut veriyor. Biz temelimize, özümüze döndük size geldik. CHP’yi yeniden halkla buluşturmak için yola çıktık. Sizlerin duygu ve düşüncelerini almaya geldik. CHP’yi yeniden halkla buluşturmak için buradayız” ifadelerini kullandı.

Ardından Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş’un daveti üzerine makamında görüşen CHP Konak Heyeti bir sonraki durağı olan Şırnak’ın Cizre ilçesi ziyareti için yoluna devam etti. CHP Konak Heyeti Kahramanmaraş’tan sonra Şırnak’ın Cizre ilçesinde sivil toplum örgütleri ve halkla bir araya gelerek temaslarda bulundu. Cizre Eğitim-Sen Başkanı Osman Tetik ile Öğretmenevinde sabah kahvaltısında bir araya gelen grup genel siyasete dönük değerlendirmelerde bulundu. Böyle bir girişimden memnun olduğunu dile getiren Tetik “Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar göz önüne alındığında bu hassas süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’nin halka yönelik samimiyeti çok önemli hale geldi. O nedenle projeniz Türkiye’ye umut veren ve CHP’nin samimiyetini alanlarda gösterecek önemli bir projedir.” ifadesini kullandı.

Şırnak Öğretmenevi'nden ayrılan CHP Konak Heyeti, Şırnak’taki CHP Cizre İlçe Başkanı Kemal Cingüile görüştü. CHP Konak İlçe Başkanlığı’nın bu çalışmasından dolayı çok memnun olduklarını dile getiren Cingü “Bu tür çalışmaların daha fazla olması ve ilçeler arası diyaloğun artacağı bu tür projelerin artırılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Cizre İlçe Başkanı Cingü’yle görüşmelerinden sonra BDP Cizre İlçe başkanlığını ziyaret eden CHP Konak Heyeti, ilçe başkanı Ali Gün’le de görüştü. Görüşmede yaşanan son süreçteki olaylar ve sorunlar konuşularak barış sürecinin değerlendirilmesi yapıldı. Ayrıca Cizre’de halkla görüşen ve istişarelerde bulunan CHP Konak Heyeti esnaf ziyaretleriile değerlendirmeleri yerinde görme fırsatı buldu.

Cizre’deki temaslarının ardından Şırnak CHP İl Başkanlığı görüşmelerde bulunan heyet CHP İl başkanı Mehmet Uğur’u makamında ziyaret etti. Bu tür bir projenin ülke ve parti için bir umut olduğunu dile getiren İl Başkanı Uğur, örgütlerin kendini yalnız hissettiğini ve bu tür projelerin diğer örgüt yönetimlerine de örnek olacağını, Türkiye siyasetindeki sorunlara bir çözüm önerisi olabileceğini dile getirdi.

CHP Konak Heyetinin, Kahramanmaraş ve Şırnak’taki temaslarının ardından Hakkâri’de çalışmalarını sürdüreceği öğrenildi.

CHP KONAK ANADOLU’YA AÇILDI

CHP KONAK ANADOLU’YA AÇILDI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.