CHP Konak İlçe Başkanı Başak İçini Döktü

CHP Konak İlçe Başkanı Başak İçini Döktü

CHP İzmir İl Genel Meclisi üyesiyken düzenlenen "Seher Operasyonu’’ sonrası ihaleye fesat karıştırmak iddiasıyla 7 yıldır Ağır Ceza Mahkemesi’inde yargılanan CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak beraat etti. Başak "Benim beraat etmem bir anlam ifade

- CHP İzmir İl Genel Meclisi üyesiyken düzenlenen "Seher Operasyonu’’ sonrası ihaleye fesat karıştırmak iddiasıyla 7 yıldır Ağır Ceza Mahkemesi’inde yargılanan CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak beraat etti. Başak "Benim beraat etmem bir anlam ifade etmiyor" dedi.

Yargı sürecinde 98 gün hapis yatan Başkan Başak beraatini ve suçlandığı davayı anlattı. Türkiye’de siyaset yapmanın zor olduğunu belirten Başak siyasetten saf dışı edilmek istendiğini dile getirerek, "Benim beraat etmem bir anlam ifade etmiyor. Bugün her zamankinden daha fazla egosuz ve menfaatsiz hareket etmemiz, ülkenin kurtuluşu için herzaman dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor’’ dedi.

Geç gelen adaletin adalet olmadığını ve yaşanılan süreçte siyaset yapmanın zorlaştığını aktaran Başkan Başak, siyasetin kişisel güç ve menfaatler için yapılamayacağını ifade etti.

"UZATTIĞIM YARDIM ELİ SONUCU BANA DAVA AÇILDI"

Kendisine o dönemde inanılmaz şeylerin yapıldığını anlatan Başak şunları söyledi:"Bundan yedi yıl once İl Genel Meclisi üyesiyken tanımadığım biri beni aradı, yardım istedi. Yardım isteyen herkesin derdine, sıkıntısına koşmak bulunduğum konum itibarı ile benim görevimdir. Ancak uzattığım bu yardım eli şahsıma yöneltilen haksız ve menfaatsiz iddialar nedeniyle bir davanın konusu oldu ve haksız yere yargılandım. Hiç yoktan 98 gün hapis yattım. Dava ise yedi yıl sonra sonuçlandı ve çok şükür ki aklandım. Ancak bana ve aileme sıkıntılı günleri yaşatanları ne Allah ne de vicdanlarımız affetmeyecek.”

Türkiye'nin çok zor bir dönemden geçtiğini sözlerine ekleyen Mehmet Şakir Başak Hakkari ve Diyarbakır’da şehit edilen askerler ve Karaman’daki madende mahsur kalan işçiler için üzgün olduğunu belirtti.

CHP KONAK İLÇE BAŞKANI BAŞAK İÇİNİ DÖKTÜ

CHP KONAK İLÇE BAŞKANI BAŞAK İÇİNİ DÖKTÜ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.