CHP Konak İşsizliğe El Attı

CHP Konak İşsizliğe El Attı

Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak işsizlik sorununa yönelik geliştirdikleri “İşimiz Var” projesini tanıtmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

- Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak işsizlik sorununa yönelik geliştirdikleri “İşimiz Var” projesini tanıtmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Projenin basın toplantısına İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın yanı sıra, İlçe Sekreteri Çağrı Gruşçu, İlçe Bilişim Sekreteri Ozan Ali İlgazi, İşgücü ve İstihdam Komisyon Başkanı İlyas Aydınalp ve çok sayıda partili katıldı.

İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, işsizliğin sadece Konak’ın değil İzmir ve Türkiye’nin birinci sorunu olduğuna dikkat çekti ve “Bir nebze de olsa işsiz vatandaşlarımıza çare olmalıyız. İnsanları dinlemek görevimiz. Her gün onlarca vatandaşı dinliyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana Konak İlçe Başkanlığımıza iş için yardım isteyen bin 500 kişi başvuruda bulundu. Hepsinin özgeçmişlerini aldık. Kimseyi geri çevirmedik. Ama soruna çözüm geliştirmekten başka çaremiz yok. Çünkü belediyelerin kapasitesi bellidir. Bu nedenle bu projeyi geliştirdik.” dedi.

GENÇLERİMİZE AĞLIYORUM

Başak, “45 gündür görevdeyiz ama zamanımızın çoğunu insanların dertlerini, işsizlik sorunlarını dinledik. Elimizde özgeçmişler var, iki veya üç üniversite bitirmiş gençlerimiz çoğunlukta. Hükümetin yürüttüğü ekonomi siyasetinin iflasıdır bu durum. İzmir yüzde 15 görünse de gizli rakamlarda yüzde 30’lara varan işsizlik oranı var. Başvuruların çoğu da belediyelerde işe girmek için. Ama belediyelerin belli bir kapasitesi var. 3-5 en fazla 10 kişi devir daim oluyor. Hiçbir belediye çözüm bulamaz. Bunu çözmek hükümetin işidir” şeklinde konuştu.

KOSGEB İLE İŞBİRLİĞİ

Kendilerine gelen tüm özgeçmişleri bir havuzda topladıklarını ve kayıt altına aldıklarını, hemen ardından projeye has internet sitesi yaptıklarını belirten CHP Konak İlçe İşgücü ve İstihdam Komisyonu Başkanı İlyas Aydınalp, özgeçmişleri personel arayan iş kurumları ve işadamlarıyla buluşturacaklarını açıkladı.

Aydınalp ayrıca KOSGEB ile de işbirliğine gideceklerini ve kendi işini kurmak isteyenlere her türlü desteği vereceklerini dile getirerek “Özellikle belediyemizde ve İzmir’deki dernek ve sosyal yardım kuruluşlarıyla işbirliği yapmayı düşünüyoruz. KOSGEB ile çalışacağız. ‘Kendi işini kurmak ister misin, bir projen var mı?’ deyip onları buraya yönlendireceğiz. Yönlendirici olacağız." ifadelerini kullandı.

CHP KONAK İŞSİZLİĞE EL ATTI

CHP KONAK İŞSİZLİĞE EL ATTI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.