CHP Kula’da Demokrasi Şöleni Gibi Ön Seçim

CHP Kula’da Demokrasi Şöleni Gibi Ön Seçim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 7 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinde Manisa’daki 9 milletvekili adayını belirlemek için ön seçime gitti. Kula’da yapılan ön seçimde mevcut 3 mil...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 7 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinde Manisa’daki 9 milletvekili adayını belirlemek için ön seçime gitti. Kula’da yapılan ön seçimde mevcut 3 milletvekilinden biri olan Özgür Özel ilk sırada çıkarken diğer vekillerden Sakine Öz 5., Hasan Ören ise 8. sırada yer aldı.

55 ilde olduğu gibi Manisa ve ilçelerinde de CHP ön seçimle milletvekilleri adaylarını belirliyor. CHP Kula ilçe teşkilatında bulunan 375 üye Manisa CHP Milletvekili adaylarını seçmek için sandığa gitti. Demokrasi şöleni havasında geçen ön seçimde 375 üyenin yüzde 80’den fazlasının oy kullandığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga, “Manisa CHP milletvekili adaylarını belirlemek için ilçe örgütümüzde bulunan 375 üye arkadaşlarımız ile beraber 22 milletvekili aday adayından 9 tane birbirinden değerli arkadaşımızı milletvekili adayı seçmek için sandığa gittik. Üyelerimizin yüzde 80’den fazlasının katılımıyla yaptığımız ön seçimde hiçbir sorun olmadan, eşit bir şekilde 9 tane adayımızı belirlemek için sandığa giderek ön seçimi tamamladık. Aday olarak listeye giren arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Allah yolunuzu açık eylesin.” dedi.

Demokrasi şöleni havasında geçen ön seçim hakkında konuşma yapan Kasırga, "Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili aday adayı olan 22 arkadaşımızdan 9 tanesini 7 Haziran seçimlerinde aday olarak çıkarmak için ön seçime giderek, demokrasi şöleni havasında bu ön seçimi tamamladık. Hiçbir kavganın ve tartışmanın olmadığı bu ön seçim, hiçbir partide olmayan, sandığa giden üyelerimize ilçe teşkilatımız tarafından düzenlenen ikramlarla sona eriyor. Kurulan sandıklarda oy kullanan üyelerimize, ilçe teşkilatımızda yönetimimiz ile düzenlediğimiz ikramları sunarak, hiçbir partide olmayan ilgi ve hoşgörüyü gösteriyoruz. Ön seçimde listeden herkim seçilirse seçilsin, listeye giremeyen aday adaylarımız Cumhuriyet Halk Partisine sırtını dönüp çalışmalardan uzak kalmayacaklardır. Listeye giren 9 adayımızın dışında listeye giremeyen aday adaylarımız, 7 Haziran gecesine kadar Cumhuriyet Halk Partisine ve milletvekili adaylarına destek olup Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak adına güzel çalışmalarda ve hizmetlere imza atacaklardır. Bu ön seçim hepimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Ön seçim sonuçlarında, Kula Cumhuriyet Halk Partisinden alınan sonuçlara göre, Cumhuriyet Halk Partisi Kula ilçe üyelerinin seçtiği adaylar şu şekilde sıralandı: Özgür Özel 262, Abdullah Saka 195, Mazlum Nurlu 192, Mustafa Başgülşen 183, Sakine Öz 168, Sabri Temel 115, Tur Yıldız Biçer 112, Hasan Ören 102, Mehmet Yeşilyurt 95."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.