CHP Kuruluşunun 91. Yılını Kutladı

CHP Kuruluşunun 91. Yılını Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Başkanlığı, CHP’nin kuruluşunun 91. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Efeler Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen törene, CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Sümran Ünal, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Havva Çiçek, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.

“9 EYLÜL, ATATÜRKÇÜ ANLAYIŞIN CAN BULDUĞU GÜNDÜR”

Tören, Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi. Daha sonra partililere hitap eden Başkan İnci, “9 Eylül demek, Türk Ulusu'na onurlu kimliğini hissettiren Atatürkçü anlayışın can bulduğu gün demektir. Cumhuriyet Halk Partisi, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk’ün Önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve Ulusal Birliği sağlayan partidir. Hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiştir. Ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine öncülük etmiştir. İkinci Dünya Savaşı sonrasında tek parti konumunun tüm olanaklarına karşın, çok partili rejime geçişi sağlayarak, Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde de öncü misyonunu sürdürmüştür. 1950’li yıllarda üstlendiği muhalefet göreviyle demokratik bir rejimde muhalefetin kurumsallaşmasına da öncülük etmiştir. Bu kapsamda parlamenter demokratik rejimin kurumsallaşmasına dönük değişimleri gerçekleştirme ve temel hak ve özgürlükleri geliştirme mücadelesi vermiştir” dedi.

"BENİM İKİ ESERİM VAR, BİRİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DİĞERİ CHP'DİR"

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim iki eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir" sözlerini hatırlatan Başkan Bayram İnci, “Bugün, ‘Hedef 2023’ diyerek Ulu Önder Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni Ilımlı İslam Cumhuriyeti'ne dönüştürmeye çalışanlara buradan sesleniyorum; Asla başaramayacaksınız. Çünkü karşınızda Atatürk'ün iki eseri olan Cumhuriyete ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül veren yurtsever halkımız olacaktır. Başta Ulu Önderimiz Atatürk olmak üzere ülkemizin kurtuluşu ve kuruluşunda ve partimizin kuruluşundan günümüze gelişinde emek verenleri, bu uğurda hayatını yitirenleri saygı ve sevgiyle anıyorum, ruhları şad olsun. Çağdaş Türkiye'nin temel taşı, sarsılmaz kalesi Cumhuriyet Halk Partisi, sizlerle vardır, sizlerle güçlüdür ve sizlerle ülkesine sahip olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

chp-kurulusunun-91.-yilini-kutladi.jpg

chp-kurulusunun-91.-yilini-kutladi-001.jpg

chp-kurulusunun-91.-yilini-kutladi-002.jpg

chp-kurulusunun-91.-yilini-kutladi-003.jpg

chp-kurulusunun-91.-yilini-kutladi-004.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.