CHP Nazilli İlçe Başkanı Çankır Terörü Lanetledi

CHP Nazilli İlçe Başkanı Çankır Terörü Lanetledi

Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, terörün her türlüsünü lanetlediklerini ve Türkiye’de artan terör olaylarının nedeninin dış politikadaki başarısızlıktan kaynaklandığını iddia e...

Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, terörün her türlüsünü lanetlediklerini ve Türkiye’de artan terör olaylarının nedeninin dış politikadaki başarısızlıktan kaynaklandığını iddia etti.

Açıklamasında MHP ve AK Parti’yi Meclis Komisyonu kurulması yönünde ret oyu vermesi dolayısıyla da eleştiren CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, yaşanan terör olaylarında şehit düşenlere Allah’tan rahmet geri kalanlara da sabır diledi. Herkes gibi, yaşanan terör olaylarının bir an önce sona ermesini isteyen CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, “Terör nereden gelirse gelsin, hangi kesimin canını alırsa alsın, bir kere daha lanetliyoruz. Ülkemizde 8 Haziran sabahından itibaren bir milli irade ile ilgili bir seçim ortaya kondu. Bunun sonucunda AK Parti’nin tek başına iktidar olmasını milletimiz istemedi. Ülkemizde 13 yıldan beri bir çözüm süreci vardı. Son 2 yıldan beri hızlandı, ne hikmetse son 15 günde ülkemizde bir anda bir terör gelişmesi oldu. Yaşanan olayla bence AK Parti hükümetinin dış politikada yaptığı bir yanlışlığın sonucudur. CHP seçim sürecinde ‘’Yaşanacak Bir Türkiye ‘’ hedefi koymuştur ve bu hedeften asla vazgeçmeyecektir bu hedef doğrultusunda hareket edecektir. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu yaşanacak Türkiye hedefi için elimizden geleni yapacağız. Ülkemize gelecek olan barışın birinci yöntemi komşularla ilişkimiz, dolayısıyla komşu ülkelerde beslenen terörün komşu ülkelerdeki devletlerarası işbirliği ile çözümlenmesinden geçer. Fakat bizim dış politikada yaptığımız yanlışlıklarla dışarıda beslenen terör örgütü Türkiye’de cirit atmaya başlamıştır. Bu sadece Türkiye’nin doğusunu etkileyen bir durum değil” ifadelerine yer verdi.

“PARTİME YARAR SAĞLAYACAK HER GÖREVİ YAPARIM”

Kongre sürecine giren CHP’nin 22 yıllık üyesi olduğunu ve partiye yarar sağlayacak her görevi yapmaya da hazır olduğunu belirten CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, önümüzdeki günlerde başlayacak olan kongre süreci ile ilgili yaptığı açıklamada “Ertelenen bir kongremiz vardı. Önümüzdeki süreçte 15 Ağustos-6 Eylül arası delege seçimlerimiz olacak. 28 Eylül-25 Ekim arası ilçe başkanlığı seçimlerimiz olacak. Kasım ayı içerisinde il başkanlığı seçimlerimiz olacak ve Aralıkta da büyük kongremiz olacak. CHP demokratik tavrından asla vazgeçmeden bu seçimi yapacaktır. CHP‘nin 22 yıllık üyesiyim nerede görev yaptığımın bir önemi yok. Bu dönem ilçe başkanlığı görevi uygun görüldü. Bunu layıkıyla yapmaya çalışıyorum. Ama ölünceye kadar bu koltukta kalacak halim yok. Partime yarar sağlayacak her görevi yaparım. Nazilli’de bu seçimde hedefimizi yaptık. Yeni hedefimiz, yerelde belediyede CHP bayrağını dalgalandırmak, hedefimiz yönünde çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.