CHP, PM toplantısında Aydın ile ilgili sert tartışma

CHP, PM toplantısında Aydın ile ilgili sert tartışma

Önceki gün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan PM toplantısı oldukça hararetli tartışmalara sahne oldu. Aydın’da daha önce partiden atılan üyelerin affedilmesi Genel Başkan’a rağmen reddedildi.

www.sondakika32.com gazetesinin haberine göre; PM üyesi ve Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç, CHP’nin kalesi olan yerlerde ön seçim yapılmasını ancak adayla kazanılması muhtemel yerlerde de aday yoklaması ile adayların belirlenmesini önerdi.

PM’nin en önemli ve can alıcı konusu, Aydın’da daha önce disiplin soruşturması ile partiden atılan üyelerin Genel Başkan’ın talebiyle affedilmesi idi. Af talebi Kılıçdaroğlu’na rağmen 19 RED – 18 EVET oyu ile reddedildi. 

Kılıçdaroğlu’nun affedilmesini istediği kişinin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun prensi Fatih Akkentli olduğu CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın da affı desteklediği, bir PM üyesinin ‘Örgütün partiden attığı bir isim bir belediye başkanı istedi diye affedilemez’ diyerek karşı çıktığı öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bilindiği gibi Fatih Akkentli; CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz’ün aralarında bulunduğu siyasilere yönelik kumpas ve kirli para trafiği konularında sözde gazeteci Cem Celil Lale ile ses kaydı ile gündeme gelmişti. Cem Celil Lale ise, Mustafa Kemal Atatürk hatırasına ve manevi şahsiyetine alenen hakaret içeren paylaşımda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bu gelişme üzerine toplanan İl Disiplin Kurulu Fatih Akkentli’nin ihracına karar vermiş, karar Yüksek Disiplin Kurulu’nda onanarak kesinleşmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.