CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce:

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce:

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Dersimli'yi genel başkan yaptıklarını belirterek, "Bundan büyük özür olur mu" dedi.

- CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Dersimli'yi genel başkan yaptıklarını belirterek, "Bundan büyük özür olur mu" dedi.

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu İzmir İl Başkanlığı'nın Öğretmenler Günü için düzenlediği "Atatürk'ten Günümüze Eğitim" konulu söyleşiye konuşmacı olarak katılan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye'de cumhuriyetçilerin, Atatürkçülerin, solcuların gelecekle ilgili kaygıları olduğunu ifade eden İnce, sosyal demokratların birbirleriyle uğraştıklarını ifade etti. İnce, bu durumu, Erdal İnönü'nün bir anısıyla dile getirdi. İnönü'nün bir akşam milletvekilleri ile akşam yemeğine gittiğini anlatan İnce, "Garson, 'ne yiyecekseniz efendim' diye masaya gelince, İnönü'nün 'biz, bu akşam birbirimizi yiyeceğiz oğlum, sen karşı masayı bekle' dediği ilginç anısını anlattı.

Türkiye'de muhalefetin zayıf olduğunu belirten İnce, "Muhalefet zayıf olabilir ama Fransa'da muhalefet zayıf ancak orada yargı var. İngiltere'de muhalefet zayıf olabilir ama İngiltere'de yargı var. Türkiye'de de muhalefet sorunu var gibi ama Türkiye'nin asıl sorunu yargıdır" dedi.

Söyleşinin sonunda basın mensuplarının sorularına cevap veren İnce, Dersim meselesi hakkında gelen sorulara ise "Biz Dersimli'yi genel başkan yapmışız. Bundan büyük özür olur mu? Ne diye ayrı özür dileyeyim?" cevabını verdi.

CHP YALOVA MİLLETVEKİLİ MUHARREM İNCE:

CHP YALOVA MİLLETVEKİLİ MUHARREM İNCE:

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.