CHP’de çarşı karışık

Seçimlere 41 gün var.

İyiden iyiye ısınması beklenen seçim atmosferi, ülkemizi üzüntüye boğan deprem felaketinin ardından idrak edilen Ramazan ayı ile birlikte biraz daha sakin gidiyor. Sanırım partililer aday adayları arasından çıkacak listelere odaklandı.

Tüm gündemimiz milletvekili adaylıkları oldu, kim hangi sıradan listelerde yer bulacak merakla bekleniyor.

Aydın’da AK Parti teşkilatlara, İYİ Parti üyelere yönelik temayül yoklaması gerçekleştirdi. CHP’de uzun süredir önseçim yapılmaması parti tabanını rahatsız ediyordu. “Demokrasi adına 15 milletvekili gönderdiğimiz İYİ Parti adaylarını temayül yoklaması ile belirlerken, CHP niye merkez yoklaması ile aday belirliyor” denilerek ön seçim çağrısı yapanlar oldu.

Oldu da ne oldu?

CHP Kuyucak ilçe Başkanı Şehmuz Mızrak ve yönetimi görevden alınarak, bir yerde ön seçim isteyen partililere gözdağı verildi. Bu gözdağı parti yönetimlerinin sesini kesti ama partililerin homurdanmalarına engel olamadı. Bu içten içe kaynamaya parti yöneticilerine birer zarf dağıtılarak,“26 aday adayı içinden kimleri milletvekili adayı görmek istedikleri” sorulmak suretiyle parti örgütlerinin gazı alınmaya çalışıldı.

Bu gaz alma işi de işe yaramamış olmalı ki; Aday adayı tanıtım toplantısında, sahneye gelen bir parti üyesi, elindeki sandığı CHP İl Başkanı Hikmet Saatçi’nin önüne bırakıp salona dönerek, ‘ön seçim’ diye bağırdı. Alkışlarla destek bulan protesto karşısında bir anlık şaşkınlık yaşayan İl Başkanı Saatçi, önündeki sandığı alarak masanın altına koydu.

İşte bu ve benzer nedenlerle CHP’de kırılmalar yaşanıyor. Mevcut milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül tanıtım toplantısına katılmadı. Katılan aday adayları da listenin seçilebilecek sıralarında yer bulmak için seçici kurulla kurulan ilişkiye güveniyor. Bu seçicinin CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu olduğuna inanılıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a iletilecek zarflara mevcut milletvekillerinin isimlerin yazılması istenmezken; Çerçioğlu’na yakınlığı ile bilinen Tümer Apaydın ile Evrim Karakoz isimlerinin yazılmasının istendiği konusunda duyumlar alıyorum. Bu durum “kim kimin önünü kesmek istiyor” sorusunu akıllara getirirken, kulislerde “Çerçioğlu’nun güç gösterisi” olarak yorumlanıyor. İşte o yüzden CHP 28. Dönem Aydın milletvekili aday adayı tanıtım toplantısı mutsuz, hareketsiz, renksiz ve heyecansız geçti.

CHP’nin bu iyi günleri…

Listenin 2.’nci sırası Demokrat Parti’ye, 4’üncü ve 5’inci sıra DEVA ve Gelecek Partisi’ne verileceği senaryosu hayata geçince, CHP’de çarşı hepten karışacak.

Kalın sağlıcakla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum