CHP’de delege ağalıkları

Değerli okurlar bu günler de Aydınımızda yalnızca CHP uyguladığı partiye kayıtlı bütün üyelerin katılımı ile delege seçimleri yapılıyor.

Bu CHP tabanına verdikleri önemi göstermeleri bakımından çok önemlidir. Bütün üyelerin katılımları ile delege tespitlerinin yapılması ve bu seçimlerde seçilen delegelerin de kendi özgün iradeleri ile ilçe başkanı ve il başkanlarını seçmeleri demokrasi bakımından olumlu bir olgudur.

Fakat bu seçilen delegeler onun bunun adamı olmadan kimin daha iyi il başkanlığı ve ilçe başkanlığına yürüteceğini ve toplumda saygınlığı olup olmadığını iyi değerlendirmesi gerekir.

Halk arasında delege ağaları diye tabir edilen siyaset bezirgânlarının emrine girmeyecek yetenekli bilgili gerçekten yüreğinde bu işin bilincinde ve parti sevgisi olan arkadaşların seçilmesin de hem parti hem de kendileri için çok önemli olacak

Yusuf Kahraman’ın da bir yazısında belirttiği gibi, delege belirlenmesi için yapılan uygulama ve yöntemler hakkındaki izlenimlerim partinin çıkarlarını göz önünde bulundurulduğunda gidişat hiç de iç açıcı değil genel merkez mutlak suretle çözüm bulmak zorundadır.

Mevcut bu yöntem partinin geleceğini etkilediği gibi, delege seçimlerinde şahsi çıkarlar uğruna, seçimlere yapılan haksız müdahaleler ve çeşitli çekişmeler nedeniyle meydana gelen kırgınlıklar parti açısından büyük ayrılıklara neden olabilmektedir.

Delege sisteminde üyeler birbirine kırdırılıyor. Bu sistem bence delege ağalarını yarattığı gibi usulsüzlükleri de beraberinde getiriyor.

Aday adaylarının belirlenmesi, il ve ilce yönetimlerinin belirlenmesi tüm üyelerimizin katılacağı seçimlerle, yönetimlerin belirlenmesi daha adil olacağı gibi, üyelerinde gerçekten hem söz hakkı olacak, Hami’de demokratik hakların özgürce sine kullanılmasıyla parti daha da güçlenecektir.

Parti üyeleri mutlak suretle parti içi eğitimlerini alarak, partinin gelişmesine katkı koyarak sahip çıkacaklardır.

Üye, üye olmanın onurunu yaşarken, aidatlarını düzenli olarak öder ve partisine sahip çıkarak iktidara yürümenin yolu açılmış olur.

Emek veren her üye, hak ettiği yerde olduğunda, sorunlar kendiliğinden çözülür. Delege ağalıkları ve pervasızlıklar ortadan kalkmış olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum